Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Primiția pr. Iustian Petre în comunitatea natală

Duminică, 19 iunie 2016, comunitatea din Parohia "Sfântul Nicolae" din Bacău a avut bucuria de a participa la prima sfântă Liturghie celebrată de pr. Iustian Petre.

Sfânta Liturghie a început la ora 10.30 și au participat aproximativ 30 de preoți.

După ce părintele primițiant a deschis sfânta Liturghie, părintele Isidor Dâscă, paroh și decan, i-a urat bun venit, gest însoțit și de înmânarea unui buchet de flori și l-a rugat să prezideze sfânta Liturghie.

La sărbătoare au participat mulți credincioși dintre care membrii familiei părintelui Iustin și câțiva oaspeți invitați din Elveția alături de păstorii lor, pr. Cristi Buga și pr. Carmelo.

Cântecele alese de pr. Ciprian Antălucă și interpretate de corul parohial au evidențiat slujirea nobilă la care este chemat preotul, care este un alt Cristos.

Membrii familiei părintelui primițiant au fost cei care au participat la citirea lecturilor și oferirea darurilor făcând ca sărbătoarea să fie una specială și emoționantă pentru pr. Iustian.

La sfârșitul sfintei Liturghii nepoata părintelui a recitat o poezie prin care a arătat prețuirea și recunoștința comunității și a familiei sale pentru acest mare dar făcut de Dumnezeu.

Părintele primițiant a ținut să mulțumească familiei, părintelui decan și tuturor celor care au fost alături de el, care l-au susținut și călăuzit pe acest parcurs vocațional și pentru toți cei care au făcut ca sărbătoarea primiției să fie una cu totul specială.

Pr. Iustian-Ionuț Petre, a fost hirotonit pentru Dieceza de Lugano (Elveția), sâmbătă, 11 iunie 2016, în bazilica "Sacro Cuore", prin impunerea mâinilor și rugăciunea de consacrare a ES Mons. Valerio Lazzeri, episcop de Lugano. Împreună cu pr. Iustin a fost hirotonit pr. Marius Sorin Micloș, din Arad. Din septembrie, pr. Iustin va fi vicar parohial la Mendrisio, iar pr. Marius în parohia Breganzona. Îi însoțim cu rugăciunile noastre și le cerem și lor să ne amintească la altarul Domnului.

Redacția Biserica și viața

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 19 iunie: Bacău: Primiția pr. Iustian Petre în comunitatea natală


 

lecturi: 29.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat