Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Papa Francisc: Video-mesaj în vederea călătoriei în Armenia (24-26 iunie 2016)

Iubiți frați și surori,

Peste câteva zile voi avea bucuria de a fi printre voi, în Armenia. Deja de acum vă invit să vă rugați pentru această călătorie apostolică.

Cu ajutorul lui Dumnezeu vin între voi pentru a face, așa cum spune motoul călătoriei, o "vizită în prima țară creștină". Vin ca pelerin, în acest An Jubiliar, pentru a lua din înțelepciunea antică a poporului vostru și a mă adăpa din izvoarele credinței voastre, stâncoasă așa cum sunt vestitele voastre cruci sculptate în piatră.

Vin spre înălțimile mistice din Armenia ca frate al vostru, însuflețit de dorința de a vedea fețele voastre, de a mă ruga împreună cu voi și de a împărtăși darul prieteniei. Istoria voastră și evenimentele iubitului vostru popor trezesc în mine admirație și durere: admirație, pentru că ați găsit în crucea lui Isus și în geniul vostru forța de a vă ridica mereu, și din suferințe care sunt dintre cele mai teribile pe care omenirea le amintește; durere, pentru tragediile pe care părinții voștri le-au trăit în carnea lor.

Să nu permitem amintirilor dureroase să pună stăpânire pe inima noastră; și în fața repetatelor asalturi ale răului să nu capitulăm. Mai degrabă să facem ca Noe, care după potop n-a încetat să privească spre cer și să elibereze de mai multe ori porumbelul, până când odată el s-a întors la Noe, purtând o frunză fragedă de măslin (Gen 8,11): era semnul că viața putea să se reia și speranța trebuia să învie.

Ca slujitor al Evangheliei și mesager al păcii doresc să vin printre voi, pentru a susține orice efort pe calea păcii și a împărtăși pașii noștri pe cărarea reconcilierii, care generează speranță.

Marii sfinți ai poporului vostru, în special învățătorul Bisericii Grigore de Narek, să binecuvânteze întâlnirile noastre, pe care le aștept cu dorință vie. În mod deosebit aștept să-l îmbrățișez din nou pe fratele meu Karekin și, împreună cu el, să dau elan reînnoit drumului nostru spre unitatea deplină.

Anul trecut, din diferite țări, ați venit la Roma, și la mormântul sfântului Petru ne-am rugat cu toții împreună. Acum vin în țara voastră binecuvântată pentru a întări comuniunea noastră, a înainta pe calea reconcilierii și a ne lăsa însuflețiți de speranță.

Mulțumesc și pe curând! Tsdesutiun! [la grabnică vedere]

Franciscus

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat