Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

PS Petru Gherghel: Mesaj pentru Sărbătoarea Copiilor, Nicolae Bălcescu, 4 iunie 2016

Să creștem în milostivire ca Tatăl

Dragi copii,

Sfântul Părinte papa Francisc ne invită pe toți ca anul acesta, Anul Jubiliar al Milostivirii, să ne străduim să fim milostivi ca Tatăl, adresându-ne chemarea făcută de însuși Isus ucenicilor săi: "Fiți milostivi, precum Tatăl vostru este milostiv" (Lc 6,36). Este o chemare și o invitație pentru toți, oameni maturi, tineri, adolescenți, dar și copii, adică și pentru voi.

Despre cine sunt și cum trebuie să fie copiii, tot Isus ne spune, așa cum ne-au transmis cei trei evangheliști (Matei, Marcu și Luca): "Lăsați copiii să vină la mine, căci a lor este împărăția lui Dumnezeu" (Lc 18,16).

Același Isus a luat un copil, l-a așezat în mijlocul ucenicilor și l-a dat de exemplu, spunând: "Adevăr vă spun, dacă nu vă veți întoarce și nu veți deveni asemenea copiilor, nu veți intra în împărăția cerurilor" (Mt 18,3).

Ce frumos gest a știut să facă Isus și ce laudă le-a adus copiilor pe care el îi iubea atât de mult!

Mă bucur că aveți o nouă și fericită zi, ziua voastră a copiilor, iar pentru noi este o sfântă ocazie de a vă întâlni în Parohia Nicolae Bălcescu ca să vă spunem cât de mult vă iubește Isus, prietenul vostru, cât de mult țin la voi și vă iubesc părinții voștri, preoții care vă stau alături, toți formatorii și voluntarii care vă însoțesc. Vrem să vă repetăm și noi, episcopii, după modelul pe care ni-l dă Sfântul Părinte papa Francisc, că vă prețuim și vă iubim, așa cum a făcut-o și cum o face Isus care vă îmbrățișează și vă repetă prin noi care este rolul și chemarea voastră în Biserică și în societate.

Noi știm și mărturisim că voi sunteți un strigăt puternic către toți cei care vă întâlnesc în familie, la școală, în Biserică și în societate că nu trebuie să uite că Dumnezeu îi iubește pe toți și îi cheamă să dea mărturie despre iubirea și milostivirea lui Dumnezeu Tatăl.

Copiii, cu gingășia și farmecul lor, sunt chemați să le arate părinților că Dumnezeu e bun cu toți, că nu trebuie să uite că iubirea lui este fără margini, că îi iubește și îi primește ca un Tată bun, așa cum a făcut Isus cu copiii și o face cu voi și astăzi.

Ne bucurăm să vă întâmpinăm la Nicolae Bălcescu, împreună cu pr. Felix Roca, asistentul vostru general, cu pr. paroh Gheorghe Cojocaru, care a deschis larg porțile satului și ale bisericii ca să vă primească cu dragoste la sărbătoarea voastră, repetându-vă dorința noastră pentru voi toți: "Creșteți în milostivire ca Tatăl!".

Dacă veți fi plini de iubire, buni și curați, frumoși și curajoși, voi veți putea vorbi tuturor colegilor și prietenilor voștri, fraților și surorilor, părinților și învățătorilor voștri despre iubirea lui Dumnezeu, despre marea lui milostivire, și veți fi pentru toți un exemplu de speranță, o chemarea la curaj și la o trăire frumoasă în această lume.

Acesta este gândul cu care vă așteptăm la ziua voastră și aceasta este chemarea noastră: Să fiți pentru toți o bucurie și un exemplu de curaj și de iubire curată ca să creșteți voi și toți cei dragi ai voștri în milostivire ca Tatăl.

Întâlnindu-i pe colegii și prietenii voștri, în ziua de 4 iunie, la Nicolae Bălcescu, veți putea forma împreună cu ei un cor frumos și puternic, care aduce laudă lui Dumnezeu și îi îmbucură pe oameni pentru a fi creștini adevărați și cetățeni devotați.

La sfârșitul acestei zile ne va spune și nouă Isus, cum le spunea plin de indignare celor din Ierusalim și din templu, care auziseră cântarea copiilor la intrarea sa în cetatea sfântă: "Nu ați citit voi oare niciodată: Din gura copiilor și a pruncilor ți-ai pregătit laudă?" (Mt 12,16), făcând astfel apel la cuvintele psalmistului: "Din gura copiilor și a pruncilor ți-ai pregătit laudă împotriva vrăjmașilor tăi" (Ps 8,3).

Dragi copii,

Veniți, rugați-vă, cântați și strigați ca să audă toți glasul vostru: Domnul Dumnezeu e Tatăl nostru. El ne iubește pe toți și e milostiv cu toți.

Lui să-i fie slavă și cinste în veci de veci!

Vă așteptăm cu drag la Nicolae Bălcescu în ziua de sâmbătă, 4 iunie, ziua voastră.

Cu îmbrățișarea noastră,

Iași, 1 iunie 2016

Petru Gherghel,
episcop de Iași


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat