Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Invitație la două întâlniri de reflecție și formare biblică pentru laici și persoane consacrate

La Centrul Gaudium et Spes din Traian se vor organiza două întâlniri de reflecție și formare biblică pentru laici și persoane consacrate, în zilele de 5 și 12 iunie 2016, cu tema "Milostivirea în profeții Vechiului Testament".

În întreaga istorie a lui Israel, la orice criză majoră sau punct de cotitură, poporul își amintea de milostivirea lui Dumnezeu, care era baza cererilor și rugăciunilor lor. Profeții din Sfânta Scriptură nu au încetat niciodată de a proclama milostivirea, ca și dar continuu al lui Dumnezeu.

"Este semnificativ că profeții, în predicarea lor, pun milostivirea, despre care ei vorbesc deseori din cauza păcatelor poporului, în legătură cu imaginea iubirii arzătoare pe care Dumnezeu i-o poartă. Domnul iubește pe Israel cu o iubire particulară, asemănătoare iubirii unui mire; de aceea îi iartă greșelile, și chiar și infidelitățile și trădările. Dacă se găsește în fața penitenței, a convertirii autentice, el restabilește din nou poporul în harul său. În predicarea profeților, milostivirea înseamnă o putere deosebită de iubire, care este mai puternică decât păcatul și decât infidelitatea poporului ales" (Dives in misericordia, nr. 4).

În cele două zile de formare vor fi prezentați și explicați doi importanți profeți ai milostivirii: Osea, respectiv Ieremia. Osea, prin drama sa matrimonială, arată până unde ajunge infidelitatea poporului și cum, contrar a toate acestea, Dumnezeu continuă să fie plin de tandrețe și de îndurare. Ieremia descrie perioada dramatică a căderii Ierusalimului. Poporul nu este abandonat, ci este condus pe un nou drum de bunătatea și îndurarea lui Dumnezeu.

Întâlnirile se desfășoară în duminicile stabilite, cu începere de la 9.30, și se termină la 16.00. Tematicile vor fi prezentate de către pr. Iosif Antili, profesor de biblie la Institutul Teologic din Iași.

Toți cei doritori pot cere ulterioare informații și se pot înscrie la pr. Adrian Fărăoanu, tel. 0766/323384, sau prin e-mail: gaudiumetspestraian@gmail.com.

Pr. Adrian Fărăoanu


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat