Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iugani: Ziua Bolnavului

Parohia romano-catolică "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iugani a celebrat și anul acesta cu solemnitate Ziua Bolnavului, vineri, 13 mai 2016.

Evenimentul a fost organizat de preoții parohiei în colaborare cu echipa Centrului de Îngrijire la Domiciliu Iugani, serviciu al Centrului Diecezan Caritas Iași.

Alături de un mare număr de credincioși, la Liturghie au participat multe persoane bolnave, care datorită stării în care se află nu pot participa ritmic la celebrările liturgice din cadrul comunității.

La începutul Liturghiei, celebrată de pr. Marcel Blaj, paroh, și concelebrată de pr. Eusebiu Tulbure, vicar, a fost intonată Litania lauretană, glasul celor prezenți răsunând în inimile fiecărui bolnav.

În cuvântul de învățătură, pr. Eusebiu i-a încurajat pe cei prezenți să se încredințeze sfintei Fecioare Maria, "Tămăduitoarea bolnavilor". Părintele ne-a învățat că, deși boala, suferința, necazul sunt mistere pe care noi le înțelegem greu și ne pot doborî, credința în Dumnezeu este cea care ne ridică și ne face să depășim cu evlavie aceste momente ale vieții. Trăind cu credință momentele de suferință și boală noi descoperim calea ce ne duce la mântuire.

Un moment de bucurie pentru comunitate a fost și prezența unui grup de credincioși din Germania, reprezentând Asociația Hälfende Hände, care prin bunătate și generozitate s-au alăturat celor bolnavi, bătrâni și săraci. Le mulțumim pentru tot sprijinul și ajutorul oferit!

La sfârșitul Liturghiei persoanele bolnave au fost răsplătite și cu ceva dulce datorită unor binefăcători locali, cărora de asemenea le mulțumim.

Ascultând mesajul papei Francisc pentru această zi: "A ne încrede în Isus milostiv ca Maria: «Faceți tot ce vă va spune»", am răspuns și noi acestei chemări, alăturându-ne celor aflați în suferință!

Daniela Frențoaia

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 13 mai: Iugani: Ziua Bolnavului


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat