Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

București: Sesiunea plenară de primăvară a episcopilor catolici

Sesiunea de primăvară din acest an a Conferinței Episcopilor Catolici din România (CER) va începe luni, 9 mai 2016, seara, la mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți, din Ciofliceni (Snagov), lucrările fiind găzduite de Episcopia Greco-Catolică "Sfântul Vasile cel Mare" de București. La deschiderea lucrărilor va participa și Mons. Miguel Maury Buendía, nunțiu apostolic în România și Republica Moldova.

În timpul celor trei zile ale întâlnirii, episcopii romano-catolici și greco-catolici din România, în cadrul sesiunilor de lucru, vor aborda diferite teme din viața Bisericii și vor discuta despre inițiative și tematici pastorale și sociale, precum și despre evenimente mai importante: celebrări în cadrul Anului Jubiliar al Milostivirii, învățământul catolic din România, Întâlnirea Mondială a Tineretului Catolic (Cracovia, 25-31 iulie 2016), rapoarte ale diferitelor instituții afiliate CER, de ex. Confederația Caritas.

Marți, 10 mai 2016, la ora 18.15, episcopii vor celebra împreună sfânta Liturghie în catedrala "Sfântul Vasile cel Mare", a Episcopiei Greco-Catolice de București, iar seara vor fi primiți de nunțiul apostolic la sediul Nunțiaturii.

Conferința Episcopilor din România îi reunește pe toți episcopii romano-catolici și greco-catolici din România și exprimă unitatea Bisericii locale și uniunea intimă cu urmașul lui Petru, Sfântul Părinte. Episcopii catolici din România se întrunesc de două ori pe an în sesiune plenară, primăvara și toamna.

Pr. Francisc Ungureanu,
secretar general

* * *

Informațiile au fost preluate din comunicatul de presă nr. 65 din 9 mai 2016, semnat de pr. Francisc Ungureanu, secretar general al Conferinței Episcopilor din România, instituție cu următoarele date de contact: str. Diligenței, 24, sector 3, 031555-București; tel. / fax 031/4361250; e-mail: secretariat@episcopat.ro; www.bisericacatolica.ro.


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat