Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

A trecut la Domnul sr. Ecaterina Hanganu

Sr. Ecaterina Hanganu a trecut la Domnul, vineri, 6 mai 2016, fusese internată de mai multă vreme în Institutul Regional de Oncologie din Iași, din cauza unei boli grave. A fost membră a Institutului Secular "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din România din anul 2008.

Conf. univ. dr. Ecaterina Hanganu (născută la 13 noiembrie 1948) a fost medic primar medicină internă și hematologie clinică, doctor în științe medicale, precum și șeful Clinicii de Hematologie din cadrul Spitalului "Sfântul Spiridon" din Iași, apoi șeful aceleiași clinici din cadrul Institutului Regional de Oncologie Iași și șef al disciplinei de hematologie clinică de la Universitatea de Medicină și Farmacie Iași.

Pe lângă contribuțiile în domeniul medicinii, a fost autoarea următoarelor cărți: Pelerinul iubirii milostive. Sfântul Ioan Paul al II-lea și România (Ed. "Galaxia Gutenberg", 2015); Sfântul Iuda Tadeu - sfântul cauzelor pierdute și fără speranță (Ed. "Galaxia Gutenberg", 2014), Papa Francisc - o întreită premieră (Ed. "Presa Bună", 2013); Ioan Paul al II-lea, apostol al milostivirii divine (Ed. "Presa Bună", 2011); Poiana cu îngeri (Ed. "Junimea", 2011); Meșterul. Povestiri pentru suflet (Ed. "Junimea", 2010); Pe aripi de înger. Povestiri din grădina sufletului - audiobook (2010); Pe aripi de înger (Ed. "Junimea", 2009); Potecile cerului. Povestiri pentru secolul XXI (Ed. "Junimea", 2009).

Ecaterina Hanganu a fost autoarea a numeroase eseuri, o parte publicate și pe www.ercis.ro. A moderat numeroase manifestări culturale.

În anul 2008, a intrat în viața consacrată, depunând voturile perpetue în cadrul Institutului Secular "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" (www.terezine.ro).

În după-amiaza zilei de 6 mai 2016, la ora 16.30, în prima vineri a lunii mai în Biserica Catolică și în ziua Izvorului Tămăduirii în Biserica Ortodoxă, a fost chemată în Casa Tatălui. Ar fi împlinit anul acesta 68 de ani.

Sicriul cu trupul neînsuflețit a fost depus în capela catolică de la cimitirul "Eternitatea" din Iași, unde, duminică, la ora 18.00, va fi o celebrare prezidată de pr. Mihai Budău.

Liturghia de înmormântare va fi celebrată luni, 9 mai 2016, la ora 11.00, în catedrala catolică "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași.

Înmormântarea va avea loc în cimitirul "Eternitatea" din Iași, la ora 13.00.

Dumnezeu s-o odihnească în pace!

Ovidiu Bișog

* * *

"A fost o căutătoare continuă a Tatălui, pentru care a scris mult. A fost o slujitoare a cuvântului prin viață închinată slujirii exemplare a bolnavilor și consacrarea în institutul surorilor terezine. A ascultat șoaptele Duhului Sfânt, răspunzând la toate provocările zilelor noastre. Pentru tot binele pe care l-a făcut în viață, Dumnezeu să o răsplătească cu viața veșnică. La revedere, în paradis, surioară Catincuța!" (Pr. Mihai Budău)

* * *

O ultimă meditație a doamnei Ecaterina Hanganu, despre un fragmentul 15,9-17 din Evanghelia după sfântul Ioan, poate fi citită pe site-ul www.terezine.ro al Institutului Secular "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din România, în cadrul anunțului mortuar. În secțiunea Bibliotecă a aceluiași site, sunt câteva recenzii ale cărților publicate de doamna Ecaterina Hanganu.


 

lecturi: 70.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat