Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Comunitatea "Sfânta Tereza" în vizită la Spitalul de Psihiatrie Pădureni-Grajduri

De aproape douăzeci de ani, membrii Asociației "Sfântul Vincențiu de Paul" și credincioșii din comunitatea "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași vizitează, cu ocazia sărbătorilor de Crăciun și de Paști, bolnavii din Spitalul de Psihiatrie din satul Pădureni, comuna Grajduri. Motivul acestor vizite este pentru a purta o rază de speranță și iubire tuturor celor internați, a aduce o scânteie de lumină divină în inima celor tulburați de frământări închipuite sau de un trecut întunecat. La aceste vizite întotdeauna participă și un preot care celebrează sfânta Liturghie și, de asemenea, îi îngrijește spiritual pe pacienții de confesiune catolică, prin spovadă și împărtășanie.

Anul acesta vizita a fost în ziua de 2 mai 2016, a doua zi de Paștele ortodox, pentru a sărbători bucuria Învierii Domnului împreună cu cei de confesiune ortodoxă.

Fiecare pacient a primit un pachet cu alimente, un mic semn concret al legăturii deosebite care s-a creat între credincioșii din parohia "Sfânta Tereza" și cei internați. Fondurile necesare pentru această inițiativă sunt obținute în fiecare an în urma unei colecte speciale la care participă credincioșii din comunitate, conștienți că astfel îndeplinesc îndemnul Mântuitorului nostru de a-l recunoaște în cei bolnavi.

Le spunem tuturor celor care sunt îngrijiți aici "Cristos a Înviat!" și mulțumim tuturor celor care au contribuit la buna desfășurare a acestei acțiuni. Dumnezeu să-i binecuvânteze cu daruri spirituale și materiale!

În anul acesta, declarat al milostivirii, Domnul să ne apropie tot mai mult de cei care au nevoie și să-i ajutăm să treacă mai ușor peste problemele lor.

Francisc Hușanu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 2 mai: Iași: Comunitatea "Sfânta Tereza" în vizită la Spitalul de Psihiatrie Pădureni-Grajduri


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat