Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

București: Marș al tăcerii pentru respectarea și aplicarea legii și hotărârilor judecătorești

Asociația Familiilor Catolice "Vladimir Ghika" împreună cu AGRU București (Asociația Generală a Românilor Uniți cu Roma) au organizat în București, la 28 mai 2016, un Marș al tăcerii, manifestând dorința ca legea și hotărârile judecătorești să fie respectate și aplicate în România.

Inițiatorii au încercat astfel să avertizeze autoritățile că românii nu mai acceptă indiferența, corupția, minciuna și șmecheria!

Marșul Tăcerii a avut loc la patru ani după ce Tribunalul Dâmbovița a decis definitiv și irevocabil desființarea clădirii ilegale Cathedral Plaza și a dispus în sarcina Primăriei București refacerea cadrului natural din zona de protecție a catedralei "Sfântul Iosif".

De atunci, Primăria Generală a Capitalei a tergiversat sau s-a opus fățiș punerii în aplicare a deciziilor Justiției.

Marșul a pornit din fața catedralei "Sfântul Iosif". ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit de București, simbol al luptei pentru respectarea și aplicarea legii în cazul clădirii ilegale Cathedral Plaza, invitat să participe, s-a adresat celor prezenți, spunând: "Cerem autorităților să fie respectate hotărârile judecătorești și să fie puse în aplicare în așa fel încât să îndepărteze flagelul corupției de țara și poporul nostru, așa încât să ne bucurăm de domnia legii și de domnia dreptății".

Cei peste 1.000 de participanți, care au purtat flori și umbrele albe, s-au deplasat în tăcere către Piața Universității, unde s-a dat citire unui extras din decizia irevocabilă nr. 2520/28.06.2012, pronunțată de Tribunalul Dâmbovița, de desființare a clădirii ilegale Cathedral Plaza.

"După zece ani de tăcere a autorităților dorim să tragem un mare semnal de alarmă, pentru ca legea să fie respectată și aplicată în România zilelor noastre, a declarat Cornel Bărbuț, vicepreședintele Asociației Familiilor Catolice Vladimir Ghika. Considerăm că în România, țara lui «merge și așa», este timpul să luăm atitudine, ca și creștini activi să avem o voce civică, să ne exprimăm cu curaj și fermitate".

La rândul său, Călin Diaconu, președinte al AGRU București, a adăugat: "Este nevoie astăzi de gesturi curajoase, care să respecte adevărul legii, este nevoie să demolăm nedreptatea, acolo unde o întâlnim, acolo unde ne doare și unde ne deranjează".

Într-un gest de mulțumire, participanții au depus flori albe și lumânări la troița din Piața Universității, în memoria tinerilor, care prin jertfa lor au adus democrația în viața noastră.

Asociația Familiilor Catolice "Vladimir Ghika"
și AGRU București - Asociația Generală a Românilor Uniți cu Roma


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat