Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Sagna: Congregația "Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe", din nou în sărbătoare

În Parohia "Înălțarea Domnului" din Sagna, Congregația "Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe", duminică, 22 mai 2016, a primit în sânul ei pentru totdeauna pe sr. Monica Lăcrămioara Pascaru, prin depunerea voturilor solemne, în cadrul sfintei Liturghii prezidate de PS Petru Gherghel, la ora 11.00.

A fost un moment deosebit de har atât pentru sora Monica, cât și pentru întreaga Familie Guanelliană și pentru comunitatea parohială locală, deoarece totul a fost minunat: prezența Preasfințitului Petru Gherghel ne-a demonstrat din nou dragostea părintească pe care ne-o poartă și bucuria de a fi cu noi în momentele importante ale Familiei noastre Guanelliene.

Biserica pregătită în mod minunat ne-a introdus deja de la trecerea pragului, în atmosfera de sărbătoare și de bucurie.

Procesiunea inițială, cuvintele de bun venit ale părintelui paroh și ale sorei Lucia Roșu ne-au deschis sufletul și mintea spre cele sfinte, iar cuvântul de învățătură al pr. Alois Fechet ne-a ajutat, în mod deosebit pe sr. Monica, să aprofundăm sensul vocației la viața consacrată și necesitatea unei dăruiri sincere, care implică o pregătire și o încredere deplină în Isus, care este cel care ne cheamă.

După predică a urmat ritul profesiunii călugărești. Pentru mulți dintre cei prezenți a fost prima oară când au participat la așa momente speciale și unice. Sr. Monica Lăcrimioara Pascaru, după ce a fost chemată la altar și și-a exprimat dorința în fața Bisericii de a depune voturile pe viață, după ce s-a prosternat la pământ și întreaga comunitate s-a rugat pentru ea, a pronunțat formula de depunere a voturilor pe viață, în mâinile sorei Giustina Valicenti, vicara generală a congregației noastre. Apoi, ca semn de uniune cu sacrificiul euharistic al lui Cristos, a semnat pe altar, în prezența Preasfințitului Petru, adeziunea sa pe viață în congregație, care o angajează la slujire.

Liturghia apoi a continuat normal, fiind solemnitatea Preasfintei Treimi, iar corul ne-a însoțit în această atmosferă de rugăciune într-un mod de neuitat.

Sr. Giustina Valicenti a mulțumit tuturor celor prezenți pentru bucuria de a fi împreună în jurul altarului într-un eveniment atât de important pentru congregație.

Vizibil emoționată, sr. Monica a mulțumit tuturor pentru participare, pentru buna organizare, iar Preasfințitul Petru ne-a amintit înainte de binecuvântarea finală că vocația se naște în familie și de aceea avem nevoie în parohiile noastre de familii creștine binecuvântate.

A urmat apoi un prânz gustos și nelipsitul program artistic care a început cu cântecele copiilor din Sagna. Ne-am înveselit cu dansul popular tradițional al copiilor din Sagna și al tinerilor din Săbăoani, am vizionat piesa de teatru despre viața fericitei Clara Bosatta pusă în scenă de copiii din Șcheia și am plutit pe notele cântecelor intonate de tinerele de la Casa Providenței din Iași.

La încheierea acestei minunate zile sr. Rosa Bianchini, delegată a congregației în România a mulțumit tuturor, Preasfințitului, autorităților locale, părintelui paroh Iacob Stolnicu pentru primirea călduroasă și entuziasmul său pastoral și tuturor celor care făcut posibilă această zi.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru darul vocației sorei Monica în această congregației și pentru da-ul său curajos spus pentru totdeauna spre lauda Preasfintei Treimi și spre slujirea tuturor celor pe care Providența îi va pune în cale.

Sr. Victoria Pop, FSMP

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22 mai: Sagna: Congregația "Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe", din nou în sărbătoare. Foto: Ovidiu V. Bișog


 

lecturi: 60.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat