Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Pelerinaj marian "Pe urmele Fecioarei Maria, Regina Sfântului Rozariu", în Franța, Spania și Portugalia

În perioada 3-14 octombrie 2016 se va organiza un pelerinaj marian pe urmele Fecioarei Maria "Regina Sfântului Rozariu", în Franța, Spania și Portugalia.

Sanctuarele mariane sunt locuri "ale căror misiune este aceea de a o propune pe sfânta Fecioară Maria ca model de urmat". Maica Domnului "este calea pentru a ajunge la Cristos, Domnul și izvorul mântuirii".

La 7 octombrie se celebrează sărbătoarea sfintei Fecioare Maria, Regina Rozariului, sărbătoare instituită de papa Pius al V-lea în 1573, după victoria de la Lepanto din 1571, împotriva turcilor, pentru a-i mulțumi Maicii Domnului pentru această victorie. Nu se putea prilej mai nimerit ca în luna octombrie, când din punct de vedere astronomic soarele intră în constelația Fecioarei, iar noi, creștinii catolici, o cinstim în mod deosebit pe Mama lui Isus, ca Regina Sfântului Rozariu, să ne manifestăm credința, în cadrul unui pelerinaj, având-o ca ocrotitoare pe sfânta Fecioară Maria.

Pelerinii o vor cinsti pe Maica Cerească prin rugăciuni și cântări, urmărind un itinerar marian în, Franța, Spania și Portugalia. Vom aduce laudă și preamărire maicii noastre preacurate la sanctuarele mariane din: Paris, Lourdes, Fatima, Madrid, Zaragoza, Torreciudad, Rocamadour, Pamplona și alte sanctuare. În fiecare zi vom participa la sfânta Liturghie în limba română celebrată de preotul însoțitor în sanctuarele de pe traseu și vom recita zilnic sfântul Rozariu, așa cum ne-a cerut-o sfânta Fecioară la Fatima la 13 mai 1917. În sărbătoarea Sfântului Rozariu, la Grota Lourdes vom participa la sfânta Liturghie în limba română celebrată de preotul grupului Alois Moraru împreună cu pr. Mihai Percă, care de mai mulți ani ne primește cu drag în acest loc minunat. Vom înălța laude lui Dumnezeu și Maicii sale Preasfinte împreună cu credincioșii români din Zaragoza, în timpul sărbătorii "Nostra Senora del Pilar", patroana Spaniei. În catedrala "Sacre Coeur" din Paris, vom primi binecuvântarea finală a pelerinajului.

Regina Preasfântului Rozariu, roagă-te pentru noi!

Informații și înscrieri: ghid însoțitor, prof. Vicențiu Ciocan, tel. 0233/744194, tel. 0728/848498, e-mail: vicentiuciocan@yahoo.com, www.pelerinaje-mariane.ro

Prof. Vicențiu Ciocan


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat