Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Acțiunea Catolică organizează campania "Croitori de viitor"

Cu siguranță că fiecare dintre noi își amintește cu drag de prima zi de școală, în care dintr-o dată ne transformam în oameni mari, cu responsabilități și teme serioase dezbătute în cercurile de prieteni. Pentru toți, prima zi de școală însemna ghiozdan și caiete noi, manuale frumos îngrijite și penarul din care nu lipsea nimic. Tot prima zi de școală era ocazia deosebită să îmbrăcăm straie alese: fie uniforma școlară, fie cele mai frumoase hăinuțe care se aflau în garderoba noastră.

Acțiunea Catolică "Sfântul Iosif" din Dieceza de Iași împreună cu Centrul Misionar Diecezan organizează campania "Croitori de viitor. Împreună suntem ambasadori ai educației!"

Această campanie se va desfășura în perioada 15 aprilie - 30 iunie 2016 în parteneriat cu Acțiunea Catolică Nocera Inferiore Sarno din Italia (cu care suntem înfrățiți din anul 2012). Campania are ca scop strângerea de fonduri pentru 80 de copii din Bakaka, Kenya, cărora dorim să le oferim uniforme pentru a putea frecventa cursurile. Încurajăm asociațiile locale să răspundă invitației și să implice întreaga comunitate în activitățile propuse pentru a veni în sprijinul acestor copii.

Ne propunem să sprijinim Centrul Misionar Diecezan, organismul Diecezei de Iași ce se ocupă cu activitatea misionară, în munca sa de evanghelizare și de susținere a activităților umanitar-caritative pe care le desfășoară. Știm că preoții din aceste zone se confruntă zilnic cu sărăcia și neajunsurile: copiii care nu au parte de hrană, apă, îmbrăcăminte sau educație pentru că trăiesc într-o zonă deșertică; nedreptățile sociale generate de mentalitatea tribală; violența și luptele de clan întreținute de lipsa cunoașterii lui Dumnezeu și a iubirii față de aproapele.

Acțiunea Catolică "Sfântul Iosif" alături de Centrul Misionar Diecezan vor fi prezenți la cele două evenimente organizate de către Oficiul pentru Pastorația Tineretului: Ziua Tineretului ce va avea loc în parohia "Sfântul Iosif Muncitorul" din Buruienești și Sărbătoarea Copiilor ce se va desfășura în parohia "Preasfânta Inimă a lui Isus" din Nicolae Bălcescu. Vă așteptăm la standul AC Iași cu surprize!

Mai multe detalii și propuneri de activități găsiți pe site-ul aciasi.ro.

Vă rugăm să ne trimiteți fotografii, anunțuri și articole de la toate activitățile pe care le desfășurați la adresa de email: media@aciasi.ro pentru a le posta pe site-ul www.aciasi.ro. Pe parcursul campaniei administratorul asociației, Lia Pușcașu este disponibilă pentru a colecta fondurile strânse (poate fi contactată prin telefon: 0742/278648 sau e-mail: lia_puscasu@yahoo.com).

Vă mulțumim pentru activitatea pe care o desfășurați în slujba Bisericii și a aproapelui! Bunul Dumnezeu să ne binecuvânteze cu iubirea sa milostivă!

Raluca Cocuț


 

lecturi: 11.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat