Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Oficiul pentru Pastorația Familiei și a Laicilor alături de logodnici

Mai mult ca oricând, astăzi familia are nevoie de sprijinul nostru, al tuturor celor care putem face ceva pentru ea. Sprijinită, ea va rămâne ceea ce a dorit Dumnezeu să fie: temelie a vieții, leagănul milostivirii, școala iubirii.

Familia însă are la bază o alegere, tinerii soți se aleg unul pe celălalt, pornind de la o chemare interioară. Ceva îl atrage pe el la ea, iar ea răspunde văzând în el ceva, un ideal de frumusețe și de fericire.

Căsătoria este un sacrament care presupune o chemare. Dumnezeu e cel care prin frumusețea și gingășia ei îl cheamă pe el cu forța și curajul lui. Îi cheamă și îi unește pentru ca cei doi, el și ea, uniți apoi într-un continuu noi, să poată împlini un plan, planul pe care Creatorul îl are cu cei doi încă din veșnicie.

Pentru a înțelege însă acest plan, este nevoie ca el să fie cunoscut, sigur, niciodată pe deplin, dar trebuie încercat.

De ce se căsătoresc doi tineri, un băiat și o fată? Doar pentru că așa se face? Ca să aibă copii? Ca să nu fie singuri? Ca să-și construiască o casă? Să-și cumpere o mașină? Singurul răspuns valid este, ca să se facă fericiți unul pe celălalt. Restul e accesoriu, restul intră sub incidența relativului!

Oficiul pentru Pastorația Familiei și a Laicilor, din cadrul Episcopiei de Iași, prin specialiștii pe care îi pune la dispoziție, vrea ca și în acest an să se alăture tinerilor pe drumul lor spre căsătorie. Nu ne naștem cunoscând totul, ci învățăm împreună, după cum, nu e suficient să fii băiat și fată, să te căsătorești și..., și să ai grijă să-i oferi o casă, să faceți copii și ce-o mai fi, o fi! E vorba de două persoane, libere, create după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, două persoane care, prin căsătorie, "jură" să-și stea alături, una celeilalte și la bine și la greu.

Căsătoria e mult mai mult decât casă, copii, distracție etc., căsătoria este o vocație, este un drum pe care pornesc două persoane, un drum care duce către mântuirea celor doi, dacă iau în serios chemarea lor.

Îi așteptăm pe tinerii care doresc să pornească împreună pe drumul vieții pentru a intra în misterele, de multe ori, întortocheate, ale vieții de familie.

Îi rugăm pe preoții la care acești tineri se prezintă pentru a încheia logodna, să-i orienteze spre cele zece localități unde vor avea loc cursurile pentru logodnici de anul acesta. Le vom arăta că îi iubim și că le vrem binele, mergând împreună cu ei, parcurgând alături de ei etapă după etapă. Și e mare nevoie ca cineva să le stea alături!

Localitățile și datele la care vor avea loc întâlnirile pentru cursul pentru logodnici sunt următoarele:

O zi de curs se va derula astfel:

  • ora 09.00-10.00: Creați de "Dumnezeu-iubire"

  • ora 10.00-11.00: Chemați la iubire și comuniune - Căsătoria ca vocație

  • ora 11.00-13.00: Despre planificarea familială

  • ora 13.00-14.00: Pauză de prânz

  • ora 14.00-15.00: Căsătoria - aspecte psihologice și pedagogice

  • ora 15.00-16.00: Căsătoria - aspecte practice

Se va putea participa doar printr-o înscriere prealabilă, la adresa de e-mail: feliciantiba@yahoo.com sau la telefoanele: 0785/828857; 0744/407260 sau prin înscrierea directă la sediul decanatelor unde se vor desfășura cursurile.

Cursul se va desfășura doar pe parcursul unei zile, participanții urmând să aleagă ziua și locul unde urmează să participe.

Vă așteptăm cu drag!

Pr. Felician Tiba
Oficiul pentru Pastorația Familiei și a Laicilor


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat