Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Încredințarea mandatului ministrantului în Parohia "Sfântul Nicolae"

În Duminica bunului Păstor, 17 aprilie 2016, ministranților din Parohia "Sfântul Nicolae" din Bacău le-a fost încredințat mandatul de a sluji la altar după o perioadă de pregătire.

La Liturghia de la ora 12, cea a copiilor, ministranții, în număr de 30, au plecat în procesiune având în mâini cotele de ministrant. Părintele Isidor Dâscă, decan de Bacău, a prezidat această sfântă Liturghie alături de părintele Andrei Cocianga, responsabil al Oficiului pentru Vocații, și părintele Paul Căliman, responsabil cu ministranții în parohie.

Liturghia a fost animată de corul copiilor.

În cadrul predicii, părintele Andrei, adunându-i în jurul său pe ministranți, le-a vorbit despre ce înseamnă să-l descoperi pe Isus ca pe un păstor bun și iubitor.

După cuvântul de învățătură, cei 30 de ministranți și-au auzit numele și și-au exprimat dorința de a sluji la sfintele Liturghii, au spus că știu care sunt valorile necesare pentru o astfel de slujire și au promis că își vor asuma cu conștiinciozitate aceste îndatoriri, după care și-au exprimat și public această dorință. După ce cotele de ministrant au fost stropite cu apă sfințită, ministranții le-au îmbrăcat cu demnitate. A fost o atmosferă de sărbătoare pentru întreaga comunitate care i-a însoțit cu rugăciuni.

La sfârșitul sfintei Liturghii părintele decan a mărturisit o experiență personală de pe vremea pe când era ministrant făcându-i pe candidați să înțeleagă că un lucru foarte important îl are și cel care ajută ca cineva să fie ministrant.

Pregătirea ministranților pentru această sărbătoare s-a realizat și printr-o zi de reculegere la Surorile Maestre Pie Venerini, în ziua de 9 aprilie. Din program au făcut parte o meditație despre "chemarea lui Isus la slujirea de ministrant", sfânta Liturghie și momente de comuniune.

Fie ca Isus, bunul păstor, să cheme tot mai mulți copii și tineri care să îi urmeze glasul de a-l sluji în viața de preoție sau viața consacrată!

Redacția Biserica și viața

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17 aprilie: Bacău: Încredințarea mandatului ministrantului în Parohia "Sfântul Nicolae"


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat