Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Luncași: Misiuni populare

În perioada 12-17 aprilie 2016, în Parohia Luncași, au avut loc misiuni populare predicate de către pr. Felician Tiba, coordonator al Oficiului pentru Familii.

Pentru a reda cât mai bine cele trăite voi anexa cuvântul de mulțumire pe care o familie l-a făcut în numele părintelui paroh și al comunității.

La sfârșitul acestor zile pline de har, un singur cuvânt se strecoară printre multe altele care ar putea să exprime ceea ce am simțit și ceea ce vrem să spunem: Mulțumim!

Mulțumim lui Dumnezeu care ne-a creat, care s-a încrezut în noi în momentul în care ne-a trimis în viață și-i mai mulțumim pentru că prin Cristos, a cărui înviere am sărbătorit-o de curând, ne-a chemat și ne cheamă la mântuire. Duhul Sfânt să ne dea forța să răspundem în fiecare moment acestei chemări.

Preasfințite,

Nu putem să nu vă mulțumim pentru că iubiți familia și pentru că ați face orice ca să vedeți familia fericită, deschisă spre viață, spre iubire și comuniune. Așa bănuim că a luat naștere acest Oficiu pentru Familii, ca o mână întinsă a Excelenței Voastre spre noi, cei care, la un moment dat ne-am simțit chemați de Dumnezeu la viața de familie. Și nu ați greșit și nu greșiți, pentru că familia are nevoie de sprijin, are nevoie să simtă Biserica alături, prin preoții săi, prin predici și cateheze speciale, așa cum am ascultat de-a lungul acestei săptămâni, care s-a încheiat atât de repede. Am fi vrut să mai continue...

Vă mulțumim și Sfinției Voastre, părinte paroh, care ne-ați oferit, nouă, enoriașilor, parohiei Luncași, aceste zile pline de har. Știm că ați avut posibilitatea să alegeți, atât predicatorul, cât și temele, chiar dacă anul acesta este dedicat milostivirii lui Dumnezeu, dar Sfinția Voastră ați ales familia și milostivirea lui Dumnezeu, ați ales, nu doar felul unu, ci și felul doi, și desert și fructe, ați ales tot ceea ce a fost mai bun pentru noi și vă mulțumim.

Intenționat l-am lăsat pe părintele predicator, Felician Tiba, la urmă, nu că e mai puțin important, dar este cireașa de pe tort. Părinte Felician, în sinteză, vreau să vă spun doar atât: Vă mulțumim pentru că nu v-ați rușinat să ne vorbiți despre lucruri pe care Dumnezeu nu s-a rușinat să le creeze. Ați făcut ca în această săptămână să vibreze în iubirea lui Dumnezeu exprimată prin partenerul nostru de viață; ne-ați amintit de vocația nobilă și specială pe care o avem de a dărui viață, nu doar pe cea fizică, dar și să facem să fie viață în jurul nostru. Ne-ați spus încă de la început că Dumnezeu ne-a trimis în lume cu scopul de a iubi și de a ne lăsa iubiți. Ne-ați învățat că familia este semnul milostivirii lui Dumnezeu pentru această omenire și de aceea trebuie să o apărăm, să o prețuim și să o propunem mai departe generațiilor de după noi, așa cum la rândul nostru am primit-o.

Vă mulțumim, părinte Felician pentru tot ceea ce ne-ați transmis și pentru că nu ne-ați trimis să cărăm pietre, adică să facem ceva greu, ci pentru că ne-ați spus să ne iubim, vă mulțumim și la rândul nostru vă asigurăm de rugăciunea și de iubirea noastră și vă rugăm să duceți și altora mesajul pe care ni l-ați lăsat nouă în aceste zile.

Mulțumim și celorlalți preoți de la altar, ca și preoților care au fost alături de noi pe parcursul acestei săptămâni, fie la scaunul de spovadă, fie la altar.

Mulțumim doamnei Eugenia Dămătăr care ne-a încântat cu o frumoasă conferință despre "Splendoarea iubirii", dar și mamelor din Uniunea Milostivă a Mamelor Creștine, coordonate de către Surorile "Patimii lui Isus", din Butea, care s-au rugat alături de comunitatea din Luncași pentru binele familiei.

Dumnezeu să vă răsplătească pe toți, iar Sfânta Familie de la Nazaret să binecuvânteze familiile noastre. Mulțumim!

Radu Mihai și Mariana

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12-17 aprilie: Luncași: Misiuni populare


 

lecturi: 35.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat