Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Luncani: Exerciții spirituale pentru tineri

În perioada 25-29 aprilie 2016, Comisia de Pastorație Vocațională CRSM a ținut, la mănăstirea carmelitană din Luncani, un curs de exerciții spirituale pentru tinerii care sunt în căutarea lui Dumnezeu, a sensului vieții și a vocației lor. La acest curs au participat 21 de tineri din diferite localități.

Fiind în Anul Milostivirii, tema exercițiilor a fost: "Lasă-te îmbrățișat de milostivirea Tatălui".

Într-o atmosferă de tăcere deplină, de rugăciune, ascultare, căutare și atenție la chemarea lui Isus în Cuvântul său, în Euharistie, în creație și în persoanele din jurul nostru, am putut să descoperim prezența, bunătatea, milostivirea și iubirea lui Dumnezeu pentru fiecare dintre noi. Laudă, mulțumire și preamărire lui Dumnezeu pentru acest timp de har!

Sr. Patricia, CJ

* * *

"Anul acesta, cu ajutorul animatorilor am descoperit și am aprofundat milostivirea lui Dumnezeu în oamenii din jurul nostru, dar și în noi înșine. Mănăstirea carmelitană din Luncani, locul pe care eu îl consider o parte din rai, m-a ajutat să-l simt pe Dumnezeu ca pe un părinte grijuliu și drept, dar și ca pe un frate și prieten răbdător, iubitor, iertător și înțelegător. Mergând de trei ani acolo, simt că pentru mine este un loc de refugiu în care nu știu ce înseamnă a fi trist și simt iubirea lui Dumnezeu în toți, chiar și în iarba pe care m-am întins pentru a medita. După aceste exerciții spirituale, care parcă au trecut prea repede, am învățat să fiu răbdătoare cu cei din jurul meu așa cum este Tatăl cu noi, să iert așa cum iartă el, să iubesc pe toți așa cum ne iubește el și să fiu milostivă așa cum ne învață el să fim. Abia aștept să mă reîntorc cu drag acolo și anul viitor pentru a exersa să fiu o fiică mai bună al lui Dumnezeu?" (Brigitta F.)

"În aceste zile, toate momentele m-au atins profund, chiar și tăcerea. Isus mi-a arătat că el lucrează în tăcere, că nu face zgomot atunci când trece și îmbrățișează. Tăcerea este cel mai bun mod de a înțelege o persoană. Taci și o privești - o poți ajuta doar cu prezența ta sinceră". (Andreea T.)

"Tema - Lasă-te îmbrățișat de milostivirea Tatălui - m-a ajutat foarte mult să descopăr iubirea lui Dumnezeu, pentru că la baza milostivirii este iubirea. Am învățat să-l prețuiesc cu adevărat pe aproapele și să-i aduc mereu mulțumire Domnului, căci m-a văzut și a avut milă de mine... Am descoperit că, atunci când taci, îl auzi pe Dumnezeu în creația sa, în aproapele, în tot, căci el este tot și toate. (Monica F.)

"M-au atins mai multe momente la aceste exerciții, dar, în special, mi-a plăcut foarte mult să experimentăm cum este să fii orb și să îți pui încrederea deplină în celălalt. Vizita la Casa Albert mi-a deschis ochii. Câtă bucurie! Voi încerca să transmit mai multă iubire față de aproapele și să îl ajut atunci când are cea mai mare nevoie. Aici am învățat să iubesc totul, de la firul de iarbă la aproapele, dar, în primul rând, să mă iubesc pe mine așa cum sunt ca să pot iubi pe ceilalți. Nu am cuvinte să descriu cât de frumos a fost aici. Natura mi-a dat putere și seninătate. Vreau să mulțumesc tuturor pentru tot". (Simona A.)

"Eu am căutat pe Domnul și mi-a răspuns: m-a izbăvit din toate temerile mele" (Ps 34,4). Așa mi-a vorbit Domnul în aceste zile binecuvântate și pline de har. A fost o experiență dorită de Dumnezeu, el m-a ales să vin la aceste zile, deși nu mai aveam mult și nu îl ascultam. Am primit în aceste zile multe daruri de la Dumnezeu, el făcându-și simțită prezența în toate momentele zilelor. Pe chipurile noastre se putea citi cum Duhul Sfânt lucrează. Uneori simțeam că cineva mă vrea... că are un plan măreț cu mine și că eu trebuie doar să mă las în mâinile Lui. E atât de simplu să-l cunoști pe Dumnezeu! El este peste tot, în toată creația lui, în aerul care îl respirăm, în vântul care cutremură înălțimile, în ciripitul păsărilor, în oameni! Asta am descoperit eu în aceste zile minunate! Mulțumesc din inimă lui Dumnezeu că a lucrat prin animatorii care ne-au adus atât de aproape de brațele Domnului. Pot spune cu toată puterea că Dumnezeu m-a îmbrățișat!" (Maria T.)


 

lecturi: 11.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat