Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: Sărbătoare pentru românii catolici

Duminică, 24 aprilie, comunitatea românilor catolici de la Roma a trăit o mare bucurie deoarece a primit vizita episcopului auxiliar Aurel Percă. Preasfinția sa a celebrat sfânta Liturghie a hramului, în cinstea fericitului Ieremia Valahul, la biserica din Grotte Celoni, iar seara a vizitat și comunitatea din San Vitale.

Când ești departe de patrie și primești vizita unui prieten venit de acasă, trăiești o înmiită bucurie. În primul rând, pentru că îți oferă un strop plăcut din atmosfera de acasă. Apoi, pentru că alină din dorul de patrie și ați amintește că ai crescut pe rădăcini de care nu trebuie să uiți. Pentru credincioșii catolici români de la Roma și mai mare a fost bucuria, să primească vizita episcopului auxiliar Aurel Percă, cel care a venit la noi și ne-a amintit de rădăcinile noastre sănătoase, din care s-a ridicat arborele credinței și care se cuvine să aducă roade și aici, la mii de kilometrii de acasă.

Preasfințitul Aurel ne-a transmis salutul părintesc al Preasfințitului Petru Gherghel, episcopul diecezei noastre, și ne-a reamintit că, indiferent de distanțe, suntem uniți în spirit și în credință cu păstorii noștri; totodată i-a mulțumit părintelui paroh Isidor Iacovici pentru slujirea pe care o face pentru poporul credincios.

La biserica din Grotte Celoni, Preasfințitul Aurel a celebrat hramul Fericitul Ieremia Valahul, anticipat datorită unor motive obiective. La predică, Preasfinția sa a reliefat exemplul de milostivire pe care ni l-a lăsat fericitul Ieremia, pe care trebuie să-l imităm și noi. După-amiază, la San Vitale, Preasfințitul a invitat credincioșii să trăiască acest an al milostivirii, făcând fapte de caritate și arătând iubire aproapelui. La ambele evenimente, după sfintele Liturghii, Preasfințitul a salutat personal pe fiecare dintre cei prezenți.

Îi mulțumim lui Dumnezeu că permite și trimite sărbători în viața noastră și a comunităților în care ne trăim. Aceste zile de har ne înfrumusețează viața și ne întăresc credința.

Comunitatea românilor catolici din Roma

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24 aprilie: Roma: Sărbătoare pentru românii catolici


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat