Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Valea Mare: Exerciții spirituale pentru Surorile Franciscane Misionare de Assisi

Urmând cu mult entuziasm îndemnul Sfântului Părinte papa Francisc, care a declarat acest an ca fiind un An Jubiliar al Milostivirii, 18 surori din Congregația "Surorile Franciscane Misionare de Assisi" au participat, între 16 și 23 aprilie 2016, la un curs de exerciții spirituale care au avut loc în comunitatea "Neprihănita Zămislire" din Valea Mare (BC), avându-l ca relator pe pr. Marco Secchi din Ordinul Carmelitanilor Desculți.

Tema exercițiile spirituale propusă spre aprofundare a fost: Milostivire, chip ce trebuie întâlnit, recunoscut, contemplat și slujit.

Pentru a intra cât mai bine în asimilarea celor auzite și propuse din parte părintelui relator, am fost interpelate să ne întrebăm: Cu ce inimă trăiesc eu aceste zile?

Pe parcursul acestor zile, părintele a conturat acest chip milostiv al Tatălui făcând referință în mod deosebit la diferite pasaje din Sfânta Scriptură, dar și la anumite pasaje din documentul Misericordiae vultus.

Am conștientizat și am descoperit mai în profunzime chipul lui Dumnezeu care se revelează în fiecare persoană de lângă noi, care necesită să fie întâlnită, privită, recunoscută și iubită. Iubirea lui Dumnezeu nu calculează, nu pune condiții, în schimb este răbdătoare, așteaptă să întâlnească persoana și manifestă această iubire prin bucuria de a ierta.

Un alt moment trăit în aceste zile de har a fost și celebrarea Liturgiei penitențiale, urmat fiind de pelerinajul făcut la biserica "Sfinții Apostoli Petru și Paul" din Bacău, unde am trecut prin Poarta Sfântă, iar după aceea s-a celebrat sfânta Liturghie.

Am încheiat aceste zile cu o angajare profundă, exersând tot mai mult în a descoperi chipul, prezența lui Dumnezeu în viața noastră și în aproapele.

Surorile Franciscane Misionare de Assisi


 

lecturi: 59.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat