Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Șcheia: Continuând jubileul beatificării fericitei Clara Bosatta

Sărbătorirea fericitei Clara Bosatta și a celor 25 de ani de la beatificarea sa a continuat la Șcheia, la Centrul Social "Fericita Clara", al surorilor Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe, duminică, 24 aprilie 2016.

Sărbătorirea celor 25 de ani de la beatificarea fericitei Clara Bosatta a atins punctul culminant al solemnității, duminică, 24 aprilie 2016, la Șcheia, prin surpriza deosebită a prezenței PS Petru Gherghel în mijlocul nostru, al Familiei Guanelliene și al întregii comunități parohiale locale.

Sfânta Liturghie de la ora 10.30 a fost precedată de procesiunea surorilor și a preoților și a început cu bucuria salutului pr. paroh Vincențiu care a mulțumit PS Petru pentru vizita sa și preoților de pe altar, precum și tuturor surorilor care au ales să sărbătorească împreună cu comunitatea parohială această mare fericită.

Pr. Iosif Dorcu ne-a încurajat la predică să trăim zilnic ca și creștini adevărați porunca cea nouă a iubirii și să pășim pe urmele fericitei Clara care, chiar dacă în viața sa pământească nu a făcut nimic extraordinar, a trăit pentru cer și astfel a dat mărturie despre evanghelie și i-a slujit pe cei mai săraci.

Biserica frumos împodobită, darurile de la ofertoriu precum și corul parohiei ne-au ajutat să gustăm din plin solemnitatea acestei sărbători.

PS Petru ne-a salutat prin cuvântul său de prețuire și de mulțumire și ne-a oferit darul indulgenței plenare jubiliare.

După sfânta Liturghie am plecat cu toții la casa surorilor, unde copiii de la Centru Social "Fericita Clara", sub îndrumarea regizorului Ion Coșa și a surorilor, au pus în scenă piesa de teatru "Istoria unui înger", într-un mod minunat. Salonul surorilor de data aceasta s-a dovedit neîncăpător și toți spectatorii au izbucnit în aplauze de bucurie la finalul piesei, care a ilustrat pe scurt, bineînțeles, cele mai importante momente din viața fericitei Clara, momente povestite de doi îngeri. Și aici PS Petru ne-a salutat, ne-a mulțumit și și-a exprimat bucuria de a fi în mijlocul nostru, dar mai ales pentru faptul că a cunoscut-o mai bine pe sora Clara care a știut să fie "toată tuturor!" într-o viață atât de scurtă, de doar 28 de ani.

Sărbătoarea s-a încheiat cu prânzul, și acesta fiind un moment important de fraternitate.

Mulțumim PS Petru Gherghel și preoților care ne-au îmbucurat cu prezența lor, surorilor și guanellienilor cooperatori care au venit numeroși din Iași și din Sagna, iar cei din Iași care s-au implicat cu bucurie și cu spirit de sacrificiu pentru buna desfășurare a evenimentului.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru darul Clarei făcut întregii Biserici, persoanelor consacrate și îndeosebi surorilor guanelliene. Îi mulțumim fericitei Clara pentru virtuțile sale și pentru că ne-a dat dovadă că putem trăi și noi cu simplitate porunca cea mare a iubirii.

Ziua însorită ne-a umplut de căldura soarelui și, într-un cuvânt, am trăit împreună momente de har.

Sr. Tatiana Gheghici, FSMDP

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24 aprilie: Șcheia: Continuând jubileul beatificării fericitei Clara Bosatta

* * *

Iași: Jubileul de 25 ani de la beatificarea fericitei Clara Bosatta


 

lecturi: 40.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat