Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Video-mesaj al Sfântului Părinte adresat adolescenților reuniți pe stadionul olimpic din Roma cu ocazia Jubileului adolescenților (sâmbătă, 23 aprilie 2016)

Dragi adolescenți și adolescente, bună seara!

Sunteți adunați pentru un moment de sărbătoare și de bucurie. Nu am reușit să vin și îmi pare rău. Și am decis să vă salut cu acest video. Mi-ar fi plăcut mult să pot veni la stadion, dar n-am reușit să fac asta...

Vă mulțumesc pentru că ați primit invitația de a veni ca să celebrați Jubileul aici, la Roma. În această dimineață ați transformat Piața "Sfântul Petru" într-un mare confesional și apoi ați trecut prin Poarta Sfântă. Nu uitați că Poarta indică întâlnirea cu Cristos, care ne introduce la iubirea Tatălui și ne cere să devenim milostivi, așa cum El este milostiv.

Apoi mâine vom celebra împreună Liturghia. Era corect ca să fie și un spațiu pentru a fi împreună cu bucurie și a asculta câteva mărturii importante, care vă pot ajuta să creșteți în credință și în viață.

Știu că aveți o pancartă pe care sunt scrise faptele de milostenie trupească: rețineți aceste fapte, pentru că sunt stilul de viață creștină. Așa cum știți, faptele de milostenie sunt gesturi simple, care aparține vieții de toate zilele, permițând să se recunoască fața lui Isus pe fața atâtor persoane. Și tineri! Și tineri ca voi, cărora le este foame, sete; care sunt refugiați sau străini sau bolnavi și cer ajutorul nostru, prietenia noastră.

A fi milostivi înseamnă și a fi capabili de iertare. Și acest lucru nu este ușor! Se poate întâmpla ca, uneori, în familie, la școală, în parohie, în sala de sport sau în locurile de distracție cineva să poată greși împotriva noastră și să ne simțim ofensați; sau în vreun moment de nervozitate putem noi să-i ofensăm pe ceilalți. Să nu rămânem cu supărarea sau dorința de răzbunare! Nu folosește la nimic: este o molie care ne mănâncă sufletul și nu ne permite să fim fericiți. Să iertăm! Să iertăm și să uităm greșeala primită, astfel putem să înțelegem învățătura lui Isus și să fim discipolii săi și martori ai milostivirii.

Adolescenților, de câte ori mi se întâmplă să trebuiască să telefonez prietenilor, însă se întâmplă că nu reușesc să intru în contact pentru că nu este semnal. Sunt sigur că vi se întâmplă și vouă, ca în unele locuri celularul să nu aibă semnal... Bine, amintiți-vă că dacă în viața voastră nu este Isus este ca și cum nu ar fi semnal! Nu reușim să vorbim dacă ne închidem în noi înșine. Să stăm mereu acolo unde este semnal! Familia, parohia, școala, pentru că în această lume vom avea mereu ceva bun și adevărat de spus.

Acum vă salut pe toți, vă urez să trăiți cu bucurie acest moment și vă aștept pe toți mâine în Piața "Sfântul Petru". Ciao!

Francisc

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 4.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat