Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Zi de reculegere pentru familii

Ca pregătire pentru sărbătoarea Învierii Domnului, sâmbătă, 12 martie 2016, în Casa Providenței din Iași, s-a desfășurat o zi de reculegere pentru familii, coordonată de pr. Cornel Cadar. Au participat 14 familii din Iași și Bacău, unele dintre ele cu tot cu copii. Pr. Alois Fechet a stat la dispoziția celor care au dorit să se spovedească.

Pornind de la un text din Evanghelia după sfântul Luca (15,1-10), care stă în centrul Anului Milostivirii Divine, programul zilei a cuprins: meditație, tăcere, rugăciune, Rozariul familiei, spovadă, Liturghie, Calea sfintei cruci, grupuri mici, împărtășire de experiențe și impresii.

Tema meditației ("Milostivi precum este Tatăl") i-a condus pe participanți la a descoperi răspunsuri la întrebările: Ce este mila? Cum se experimentează mila? Ce au înțeles alții despre milă din Scripturi și din viață? Cu ajutorul mărturiilor a câțiva oameni ai credinței (Marko I. Rupnik, Daniel Ange, Claudia Koll, papa Francisc, Traian Dorz) cei prezenți au fost invitați să se gândească când și cum au experimentat mila, cum să devină milostivi și la rolul faptelor de milostenie în viața lor.

La finalul sfintei Liturghii s-a făcut "Rugăciunea papei Francisc pentru Jubileul Milostivirii": "Fă să ascultăm cuvintele pe care i le-ai spus samaritenei - s-au rugat toți - ca și cum le-ai fi adresat fiecăruia dintre noi: Dacă ai cunoaște darul lui Dumnezeu! Tu ești chipul văzut al Tatălui nevăzut, al lui Dumnezeu care-și manifestă atotputernicia mai ales prin iertare și milostivire: fă ca Biserica să fie în lume chipul văzut al tău, Domnul nostru, înviat și în slavă".

Calea crucii a fost pregătită și celebrată pe familii, cu participarea copiilor. Rând pe rând, crucea a fost purtată de la o stațiune la alta de un membru al familiilor participante.

Reînnoiți sufletește, toți s-au întors la casele lor însuflețiți de îndemnul Benedict al XVI-lea din anul 2007, cu ocazia încheierii exercițiilor spirituale la care el însuși participase: "Încurajez pe toți să caute tăcerea și reculegerea, pentru a lăsa mai mult spațiu rugăciunii și meditației cuvântului lui Dumnezeu".

Un participant

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12 martie: Iași: Zi de reculegere pentru familii


 

lecturi: 5.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat