Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pildești: Mama unui cercetaș aleasă "Mama anului scout 2016"

Luna martie aduce de fiecare dată un frumos omagiu, pregătit de cercetașii CL AMD Pildești, pentru toate mamele din sat. Ziua de duminică, 6 martie 2016, le-a adus pe toate mamele împreună pentru a se bucura de momentele artistice pregătite de cercetași, în colaborare cu Grădinița Surorilor Maestre Pie Venerini și Ansamblul de Dansuri Populare "Floarea Pildeștiului" și Primăria Cordun.

La începutul actului ne-am încredințat gândurile lui Dumnezeu, printr-o rugăciune dedicată celei mai bune mame, sfânta Fecioară Maria. Apoi, au urmat momentele pregătite de lupișori, temerari, exploratori și lideri. Aceștia au reușit să ofere prin cântecele și scenetele lor bucurie și zâmbete tuturor celor prezenți, care au simțit din plin emoția și iubirea copiilor.

Cei din Ansamblul de Dansuri Populare au reușit să creeze momente cu totul speciale, de care publicul a fost încântat. Iar copiii de la Grădiniță Surorilor MPV au cântat și au dansat, aducând bucurie în sufletele părinților.

Ca în fiecare an, cu câteva săptămâni înainte, lupișorii, membrii celei mai mici ramuri, au pregătit scrisori dedicate mamelor. Dintre acestea, au fost alese zece, care au fost citite pe tot parcursul spectacolului, în timp ce mamele din sală au votat scrisoarea preferată. Inimile lor au vibrat la cuvintele pline de sensibilitate ale Amaliei Antici. Aceasta i-a scris mamei sale:

"Dragă mamă,

Îți mulțumesc că m-ai creat. Tu mi-ai dat viața. Buzele tale, care seamănă cu trandafirii roșii, și fața ta luminată mă alină atunci când sunt supărată. Iubirea ta nu se aseamănă cu alta.
Mamă, tu ești îngerul meu păzitor care mă păzește de rele. Ești înaltă și frumoasă cum nimeni nu poate fi. De când m-am născut am simțit atingerea ta caldă, care mă cuprinde de fiecare dată când mă atingi.
Mamă, îmi pare rău când te supăr. Când ești tristă, și pe mine mă cuprinde tristețea. Când ești fericită, și eu sunt fericită și pot spune că sunt cel mai norocos om de pe pământ.
Mama mea, raza mea de soare, mă ajută când îi cer ajutorul. Simte când sunt tristă. Îți promit că nu te voi mai supăra. Și acum de ziua ta, îți urez un călduros: La mulți ani! Te iubesc!

Cu drag, fiica ta,

Amalia Antici".

Anunțându-se scrisoarea câștigătoare, Amalia și-a recunoscut-o imediat și a urcat pe scenă împreună cu mama ei, care a primit titlul de MAMA ANULUI SCOUT 2016, fiindu-i decernat de către MAMA ANULUI 2015, doamna Angela Iștoc. Doamna Maria Antici a fost extrem de emoționată, bucurându-se de surpriză și mulțumindu-i fiicei ei pentru acest frumos cadou.

Pe tot parcursul omagiului mamelor ne-am putut bucura de prezența pr. paroh Andrei Ciobănică și a preoților din parohie, și a domnului primar din Cordun, Adrian Diaconu, care au rostit câte un cuvânt la sfârșit.

Momentul artistic a fost unul cu totul deosebit, pentru că am reușit, prin tot ceea ce am pregătit cu multă creativitate și entuziasm, să aducem bucurie, zâmbete și emoție pe chipul tuturor acelora care ne-au onorat cu prezența. Le mulțumim din inimă tuturor colaboratorilor și celor care au făcut posibilă desfășurarea acestui eveniment și le urăm tuturor mamelor un sincer și călduros LA MULȚI ANI! de 8 martie.

Liderii Centrului Local AMD Pildești

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6 martie: Pildești: Mama unui cercetaș aleasă "Mama anului scout 2016"


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat