Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Piatra Neamț: Misiuni populare în Parohia "Sfântul Iosif Muncitorul"

În perioada 3-6 martie 2016, la invitația păstorilor noștri sufletești din parohie, întreaga comunitate s-a adunat în jurul sfântului altar, spre a primi cuvântul de învățătură a lui Dumnezeu, specific timpului binecuvântat al Postului Mare, prin gura părintelui predicator Ioan Purcaru, în acest an al milostivirii divine.

La fiecare sfântă Liturghie, predicile părintelui Ioan ne-au reamintit cât de important este să ne trăim viața de creștin în conformitate cu voința lui Dumnezeu, iar pentru acest lucru e necesar să cunoaștem bine anumite aspecte. Astfel, temele abordate au fost: păcatul, ce rupe legătura de iubire dintre om și Dumnezeu; sfânta cruce, care este semnul iubirii milostive a lui Dumnezeu care a vrut să ne mântuiască; mijlocirea sfintei Fecioare Maria, sfânta Biserică, sacramentaliile și divina milostivire. Toate acestea ne-au ajutat să întărim credința noastră și să conștientizăm că Dumnezeu este un Dumnezeu milostiv, îndurător și iubitor, care nu dorește moartea noastră, răul nostru, dar ne vrea fericiți alături de el.

Purtarea crucii și jertfa supremă a lui Cristos vor fi mereu calea și adevărul spre Învierea sa și a noastră, având ca aliat speranța în mântuirea promisă. Chiar și aparițiile sfintei Fecioarei Maria ne demonstrează dragostea pe care o are Dumnezeu față de noi. Isus o trimite pe mama a pentru a ne spune că nu suntem singuri, că nu luptăm singuri în această "vale de lacrimi".

Pentru împlinirea milostivirii divine, sfânta Faustina Kowalska, vizionara inimii milostive a lui Isus, ne-a spus că tot omul este dator să practice milostivirea, prin iertare și iubire, prin bunătate și generozitate, atât în familie cât și în societate.

Dând importanță fiecărei sfinte Liturghii și hrănindu-ne cu toate harurile ce ne vin de la Dumnezeu, mai ales din sfânta Euharistie, cu toții am mulțumit părintelui predicator, hotărâți fiind în a aprofunda cât mai mult credința creștină și a intensifica faptele noastre bune, în pelerinajul nostru spre împărăția lui Dumnezeu.

Cristina Koch Smeu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 3-6 martie: Piatra Neamț: Misiuni populare în Parohia "Sfântul Iosif Muncitorul"


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat