Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Horgești: Izvorul milostivirii lui Dumnezeu adapă familia creștină. Misiuni populare

Bucuroși de a răspunde inițiativei PS Petru Gherghel ca în acest An al Milostivirii în Dieceza de Iași să aibă loc în fiecare parohie misiuni populare, toți creștinii Parohiei "Adormirea Maicii Domnului" din Horgești am trăit, în perioada 31 martie - 3 aprilie 2016, zile binecuvântate și umplute cu însemnul milostivirii divine. Cu tema "Familia și milostivirea divină", părintele predicator Felician Tiba, directorul Oficiului pentru Familii din cadrul Diecezei de Iași, ne-a înălțat pe cele mai maiestuoase culmi ale credinței.

Așa cum o lampă nu poate lumina fără ulei la fel și familia nu poate lumina fără Dumnezeu. Iubirea pe care Cristos, cel înviat, o revarsă neîncetat în inimile creștinilor este un adevărat izvor de fericire și milostivire pentru familia creștină.

Sub călăuzirea părintelui predicator am reflectat asupra frumuseții vieții de familie care trebuie mereu trăită în compania iubirii și milostivirii lui Dumnezeu, dar și asupra aspectelor practice care deseori rănesc familia creștină în societatea actuală.

Pentru mult timp, familia era considerată ca o stâncă de nemișcat între furtunile unei lumi în transformare, dar în aceste zile am realizat că ea participă în mod profund la dinamismul istoric al acestei lumi. Familia este subiect dar și obiect al milostivirii. Vocația familiei, ca citadelă a iubirii, la sfințenie și iubire.

În realizarea vocației lor la sfințenie și al ministerului lor, soții vor întâmpina dificultăți, obstacole și ispite de diferite feluri; înainte de toate, ei sunt chemați să se încreadă în Providența divină și să cultive o spiritualitate pe deplin pascală, după modelul lui Cristos care "a iubit Biserica și s-a dat pe sine pentru ea" (Ef 5,25).

Organizarea celebrărilor liturgice, rândurile mari la scaunul de spovadă, preoții de la altar, copiii în costume populare, tinerii cu zâmbetul pe buze și creștinii luminați de învierea Domnului Isus Cristos, au făcut din aceste zile o mare sărbătoare în sufletul fiecăruia.

Din acest motiv îi aducem un prinos de recunoștință Bunului Dumnezeu pentru aceste zile minunate, părintelui predicator Felician, părintelui paroh Emil Lucaci care a organizat cu meticulozitate acest timp, părinților care ne-au așteptat cu blândețe în scaunele de spovezi dornici să ne facă părtași de milostivirea lui Dumnezeu, copiilor și tinerilor pentru frumoasa implicare și întregii comunități horgeștene.

Fie ca bunul Dumnezeu să ungă sufletul fiecăruia dintre noi cu uleiul milostivirii și iubirii sale mântuitoare pentru ca familiile noastre să lumineze neîncetat în mijlocul poporului lui Dumnezeu.

Pr. diac. Eugen Andrei

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 31 martie - 3 aprilie: Horgești: Misiuni populare


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat