Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Dofteana: Misiuni populare

Comunitatea catolică din Parohia Dofteana, în perioada 31 martie - 3 aprilie 2016, a simțit milostivirea lui Dumnezeu prin celebrarea unor momente de har în cadrul misiunilor populare.

La prima sfântă Liturghie, pr. paroh Ioan Zediu a invitat întreaga comunitate, în special familiile, să-și deschidă sufletul în fața lui Dumnezeu ca să poată simți cu adevărat milostivirea divină.

În cadrul omiliei pr. predicator Petru Vernică a prezentat temele care urmau să fie abordate în cadrul acestor misiuni : "Păcatul de moarte", "Tatăl și soțul în familia creștină", "Mama și soția în familia creștină", "Sfânta Liturghie și familia", ideea centrală fiind "Familia în anul milostivirii".

Aceste misiuni au avut ca scop prezentarea familiei creștine și rolul membrilor principali ai acesteia: tatăl și mama.

În prima seară de misiuni, părintele predicator a decis să aprofundeze în câteva cuvinte "Păcatul de moarte", motivându-ne la meditație. Dacă suntem în îndoială și nu știm despre ceva anume dacă este sau nu păcat, trebuie să ne întrebăm: Este acest lucru interzis de Dumnezeu sau de Biserica sa? Iar răspunsul îl găsește fiecare în inima și conștiința sa.

În a doua seară a fost abordată tema "Tatăl și soțul în familia creștină". Despre acesta părintele predicator a afirmat că este stâlpul de rezistentă al casei, este cel care își ocrotește familia, cel care aduce pâinea pe masă și cel care, alături de soția sa, oferă educația creștinească copiilor săi. Dacă Dumnezeu nu s-a temut să-și dea Fiul spre îngrijire unui bărbat numit Iosif, de ce s-ar teme să-i ofere pe copiii săi taților pământești?

"Mama și soția în familia creștină" a reprezentat tema celei de-a treia seri de misiuni. "Mama reprezintă cea mai frumoasă creatură care a ieșit din mâinile lui Dumnezeu" a afirmat părintele predicator. La început a fost mama, "mama" a fost primul cuvânt rostit în viață, mama este capabilă de orice sacrificiu pentru a-și vedea copii fericiți. Mama, soția, indiferent unde s-ar afla trebuie să se bucure că e a mamă și soția soțului fericit. Dumnezeu i-a încredințat tezaurul vieții.

Ultima zi de misiuni a fost dedicate familiei care este un elogiu adus iubirii lui Dumnezeu. Isus a murit pentru noi din iubire. Din iubire însă nu moare nimeni de dragul de a muri, ci doar pentru a trăi: a trăi în cel pe care l-ai salvat, în cel pentru care ți-ai dat viața. Oare soții ar fi capabili să-și dea viața unul pentru celălalt ?

Mulțumim părintelui paroh, Ioan Zediu, că a făcut ca aceste zile să aibă loc, părintelui predicator, Petru Vernică, paroh de Dărmănești, pentru cuvintele deosebite, preoților concelebranți și întregii comunități pentru implicare și participarea la sfintele Liturghii.

Ema-Ancuța Sansu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 31 martie - 3 aprilie: Dofteana: Misiuni populare


 

lecturi: 30.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat