Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Întâlnirea de primăvară la nivel diecezan a persoanelor consacrate va fi la Gherăești

Sanctuarul "Divina Îndurare" din Gherăești, în Parohia "Trupul și Sângele Domnului", va găzdui, în ziua de duminică, 3 aprilie 2016, întâlnirea generală de primăvară a persoanelor consacrate din Dieceza de Iași. Va fi prezent și episcopul Petru Gherghel. Tema întâlnirii va fi "Viața consacrată în contextul Anului Milostivirii".

Comisia Diecezană pentru Viața Consacrată din Biserica noastră locală s-a întâlnit la 13 februarie 2016, în Parohia "Sfânta Tereza de Pruncului Isus" din Roman. Membrii comisiei au discutat mai multe aspecte privind problemele care se referă la desfășurarea activităților persoanelor consacrate. Unul din punctele principale discutate a fost organizarea întâlnirii de primăvară la nivel diecezan a persoanelor consacrate. Până la momentul actual fiecare zonă a avut deja cel puțin o întâlnire de informare și formare în care s-au prezentat unele aspecte și s-au colectat sugestii pentru anul pastoral în curs.

Prin proclamarea de către papa Francisc a Anului Jubiliar al Milostivirii, sectorul vieții consacrate a luat act de această inițiativă atât de importantă în viața creștină, persoanele consacrate organizându-se deja în acest sens pe plan local sau zonal pentru o trăire concretă și coerentă a milostivirii, colaborând eficient cu preoții responsabili la nivel parohial.

Pentru a marca într-un mod semnificativ Anul Sfânt al Milostivirii s-a decis ca întâlnirea generală de primăvară a persoanelor consacrate să aibă loc în Parohia "Trupul și Sângele Domnului" din Gherăești, în ziua de duminică, 3 aprilie 2016, fiind prezent și Preasfințitul Petru Gherghel care prețuiește persoanele consacrate, sprijină și promovează activitățile lor.

Tema principală a întâlnirii se va axa pe subiectul: Viața consacrată în contextul Anului Milostivirii. Conferințele vor fi prezentate într-un mod plăcut, atrăgător și instructiv de către sr. prof. Ruth Casey, FCJ, din București.

Programul este următorul:

- 9.30: Sfânta Liturghie concelebrată în biserica parohială

- 11.00: Prima conferință la Grădinița "Sfânta Familie" a surorilor "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot"

- 12.30: Prânzul (pregătit de o firmă de catering din Roman) în casa rezidențială a Bisericii pentru persoane de vârsta a treia.

- 13.30: A doua conferință, discuții în plen, diverse.

- 15.00: Coronița Divinei Îndurări și adorație euharistică în noua biserică în construcție închinată Divinei Îndurări.

Pentru a susține construirea acestei noi biserici (sanctuar) s-a sugerat ca fiecare comunitate, dacă dorește și după posibilitățile proprii, să aducă o contribuție proprie care va fi pusă la ofertoriu, iar apoi încredințată responsabililor care se ocupă cu construcția.

Ne pregătim cum se cuvine pentru această întâlnire și sperând într-o participare masivă, ne încredințăm milostivirii divine, prezentându-i disponibilitatea noastră generoasă precum și proiectele de viitor.

Pr. Alois Fechet,
vicar episcopal pentru viața consacrată


 

lecturi: 11.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat