Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Întâlnirea preoților voluntari din "Opera Mariei" din Europa Orientală și Occidentală

În perioada 16-19 februarie 2016, un grup de opt preoți din România (trei din Dieceza de Iași și cinci din alte dieceze), am participat la zilele de reculegere și formare anuală în cadrul Mișcării Focolarelor, care au avut loc la Castel Gandolfo (lângă Roma) și ne-am bucurat să putem întâlni aproximativ 100 de preoți voluntari din doisprezece țări din Europa și alte continente. S-a propus deja din anul 2015 ca o dată la doi ani să fie și o asemenea întâlnire zonală, pentru a se actualiza "Opera Mariei" în teritoriu, după necesitățile zonale.

În cele trei zile de reculegere am aprofundat ca temă centrală: "Unitatea: Carisma noastră. Dar - angajare - scop". Alte subiecte aprofundate au fost: "Opera Mariei în Biserică și în lumea de azi"; "Cum să construim relații sănătoase cu semenii noștri?" și "Cum trăim realitatea lui Isus abandonat?" S-a prezentat și tema despre "Pactul din anul 1949" și "Paradisul" văzut de Chiara Lubich în anul 1949.

Ne-am bucurat în ultima zi de prezența copreședintelui Operei Mariei, Jesus Moran, care ne-a încurajat să trăim carisma unității prin dialogul cu toți cei pe care îi întâlnim, să trăim zilnic din cuvântul vieții și să-i facem prezenți pe Isus și Maria pentru creștinii mileniului trei.

În aceste zile de har am avut ocazia să ne încărcăm bateriile pe plan spiritual pentru acest timp sfânt al Postului Mare și să aprofundăm tema milostivirii și a unității, pentru o Biserică mai vie și mai unită, în dialog cu fiecare om de pe acest pământ.

Trecând, cu această ocazie, și prin poarta sfântă a bazilicii "Sfântul Petru" din Roma am reînnoit iubirea față de Mântuitorul, care este poarta prin care trecem spre paradisul pregătit de Tatăl ceresc celor care cred în el și doresc împlinirea rugăciunii lui Isus: "Ca toți să fie una!"

Pr. Iosif Dămătăr

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 16-19 februarie: Întâlnirea preoților voluntari din "Opera Mariei" din Europa Orientală și Occidentală


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat