Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: O binecuvântată revedere

Sâmbătă, 6 februarie 2016, la Casa "Gaudium et Spes" din Traian - Neamț, a avut loc întâlnirea foștilor logodnici care au participat la cursurile de formare umană în anul 2015. Au fost prezente 11 perechi de soți, cărora li s-a alăturat PS Aurel Percă, episcopul auxiliar de Iași, pr. dr. Felician Tiba, directorul Oficiului pentru Familii, și specialiștii care i-au călăuzit pe tinerii prezenți pe calea umană a căsătoriei. La un moment dat s-a alăturat evenimentului și domnișoara Carmen Acatrinei, interpret de folclor, din Tupilați.

Evenimentul s-a deschis cu o reflecție despre "Familie și Milostivire", ținută de către pr. Felician, în cadrul căreia a amintit misiunea fiecăruia de a fi unul pentru celălalt un semn al milostivirii lui Dumnezeu care s-a încrezut în noi în momentul în care ne-a trimis în lume și care dorește ca la rândul nostru să fim astfel de semne. În familie, spunea părintele, este nevoie în fiecare moment de milostivire. Slăbiciunea și limitele umane ne determină să recunoaștem că avem nevoie să oferim și în același timp, să primit, milostivire din partea celuilalt.

Cuvintelor spuse de pr. Felician li s-au adăugat și cele ale specialiștilor, care au confirmat și completat cele spuse.

La ora 11.00 a avut loc sfânta Liturghie prezidată de către Preasfințitul Aurel Percă. La rândul său, lăsându-se inspirat de evanghelia zilei, episcopul ne-a încurajat să învățăm să mergem mereu "într-un loc retras" pentru a ne împărtăși din liniștea naturii și din savoarea cuvântului lui Dumnezeu. Doar lăsându-l pe Isus Cristos să ne transforme cu iubirea sa, vom devenit la rândul nostru împărțitori de iubire, spunea Preasfințitul.

Un moment inedit l-a constituit "prânzul romantic" pe care pr. Felician, împreună cu organizatorii, ni l-au pus la dispoziție. Nu au lipsit șervețelele roșii, lumânările, nuferii, dar și vinul special "Te iubesc". Tortul a avut rolul de a întregi o surpriză și așa neașteptată.

După prânz a urmat programul artistic susținut de domnișoara Carmen Acatrinei, care a avut rolul de a ne descreți frunțile, încrâncenate de atâtea ori din cauza stresului și a problemelor zilnice.

Ultimul punct din program a fost dialogul pe care tinerii soți l-au avut cu PS Aurel Percă, dialog în cadrul căruia au fost puse diferite întrebări cu privire la viața de familie, dar și la relația familie-preot, societate-familie, Biserică-familie.

A fost o zi plină de încărcătură umană și spirituală, o revedere cu tineri, alături de care în anul trecut am avut bucuria să ne împărtășim din izvorul a ceea ce înseamnă formarea umană, o zi în care am stat alături de episcopul auxiliar, de pr. Felician și de toți cei care ne-au însoțit în drumul nostru spre viața de familie.

Tuturor o vie mulțumire!

Alina Cojocaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6 februarie: Traian: O binecuvântată revedere


 

lecturi: 11.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat