Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Motivația unui animator. Curs de formare

Sâmbătă, 6 februarie 2016, la oratoriul salezian "Don Bosco" din Bacău, a avut loc cea de-a doua întâlnire a cursului de formare pentru animatori parohiali din 2016. Tema acestei ediții a fost "De ce? Motivația", iar motoul zilei, care a devenit apoi și concluzia, a fost "Începem pentru că ne place, continuăm pentru că alegem". Au participat 88 de tineri din 14 parohii: Bacău "Sfinții Petru și Paul", Bacău "Inima Neprihănită a Mariei", Barați, Nicolae Bălcescu, Faraoani, Somușca, Valea Seacă, Poiana Negri, Gioseni, Valea Mare, Cleja, Traian, Călugăreni, Lespezi și Bijghir.

Ziua de formare a început cu programul de cunoaștere urmat de laboratorul de formare dedicat motivațiilor unui animator. Tinerii participanți au răspuns mai întâi individual la întrebarea "De ce am acceptat să fiu animator", iar în grupuri mici au găsit împreună cele zece motive pentru care sunt ei animatori. Au reieșit idei comune precum: nevoia de a fi cu ceilalți, de a fi apreciat, de a fi un lider, de a se cunoaște pe sine și pe Dumnezeu. Animatorii au încercat să găsească și soluții la piedicile care pot bloca motivațiile lor. Dacă sunt prezenți, pregătiți și în mijlocul copiilor, își pot învinge timiditatea, frica, oboseala, greșelile. "Se începe din plăcere, se rămâne pentru a sluji".

Programul a continuat cu patru laboratoare practice de activități manuale: reciclare creativă, origami, brățări împletite și "art fantasy". Animatorii au învățat astfel cum se organizează, realizează și verifică o activitate și au putut participa la două laboratoare unde și-au dezvoltat creativitatea și îndemânarea.

În centrul zilei a fost sfânta Liturghie. Plecând de la lecturile proclamate, pr. Iosif Ilieș i-a întrebat pe tineri ce i-ar cere lui Dumnezeu pentru ca ei să devină buni animatori. S-a subliniat astfel că inima este cel mai important element pentru a fi animator, o inimă care să bată pentru cel de lângă noi. Așa cum spunea și don Bosco, "A educa este chestiune de inimă", trebuie să ne rugăm, deci să fim animatori cu inima.

Cursul s-a încheiat cu prânzul luat împreună, concluziile și evaluarea zilei.

Următoarele teme ale cursului de formare pentru animatori 2016 sunt:

- 12 martie: Cum? Sistemul preventiv

- 16 aprilie: Pentru cine? Copiii

- 21 mai: Cu cine? Echipa

Cursul de formare pentru animatori cu motoul "Dumnezeu îl iubește pe cel care dă cu bucurie" (2Cor 9,7) este organizat de părinții salezieni împreună cu grupul de cooperatori salezieni. Mai multe detalii pot fi găsite la pr. Iosif Ilieș (tel. 0726/683381, e-mail: iosif.sdb@gmail.com).

Alexandra Cojan


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat