Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

La 8 februarie va fi Ziua Internațională de Rugăciune pentru Victimele Traficului de Persoane

Luni, 8 februarie 2016, este marcată Ziua Internațională de Rugăciune pentru Victimele Traficului de Persoane. Comisia Pro Demnitatea Femeii, din cadrul Conferinței Române a Superioarelor Majore (CRSM), în colaborare cu Acțiunea Catolică din România și Asociația Solwodi, propune o invitație la rugăciunea către sfânta Bakhita, patroana victimelor traficului de persoane.

Iată textul rugăciunii:

"Dumnezeule bun, când auzim de copiii și adulții înșelați și duși în locuri necunoscute pentru a fi exploatați sexual, obligați să muncească sau să își doneze organele, inimile noastre sunt pline de tristețe și sufletul nostru se revoltă pentru că demnitatea și drepturile lor sunt distruse prin amenințări, minciuni și violență. Ne înălțăm glasul împotriva acestei practici inumane, a acestei forme de sclavie și ne rugăm împreună cu sfânta Bakhita ca ea să înceteze. Dă-ne înțelepciunea și curajul de a-i găsi și ajuta pe cei ale căror trupuri, inimi și suflete au fost atât de grav rănite, pentru ca împreună să împlinim dorința ta de a fi frați și surori. Fă ca exploatatorii să rămână cu mâinile goale și ajută-ne să proclamăm tuturor libertatea, care este darul tău făcut tuturor. Amin!"

Conform statisticilor oficiale, anual în România sunt identificați în jur de 1.000 de supraviețuitori. Din păcate, supraviețuitorii traficului de persoane descoperiți reprezintă numai un mic procent din numărul real al victimelor traficului de persoane. Din cauza naturii ascunse a criminalității, este imposibil să se știe exact câți români sunt traficați și exploatați.

Sfântul Părinte papa Francisc a denunțat în mai multe rânduri acesta "crimă împotriva umanității", iar în anul 2013 a hotărât ca în întreaga Biserică Catolică să ne rugăm pentru victime, supraviețuitori și exploatatori.

În Anul Milostivirii, vă invit să ne rugăm împreună și să facem cunoscut în mediile în care ne aflăm problema uriașă a traficului de persoane în și din țara noastră.

Sr. Adina, Congregațio Jesu


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat