Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Faraoani: Zile de misiuni, zile de har

În perioada 25-28 februarie 2016, la propunerea PS Petru Gherghel, ca parcurs al Anului milostivirii, și la dorința pr. Anton Cîtea, paroh, în Parohia Faraoani au avut loc misiuni populare predicate de către pr. Felician Tiba, cu tema "Familia și milostivirea".

Încă de la deschidere, pr. Felician ne-a "avertizat" că urmează trei zile pline, zile frumoase, dar care vor presupune un efort deosebit și din partea noastră, ca și credincioși. Și s-a ținut de cuvânt!

Printre pusee de tuse, dar fără a se descuraja din această cauză, începând cu baza, adică omul, părintele predicator ne-a purtat prin tot ceea ce înseamnă crearea omului din iubire, crearea lui pentru iubire și răscumpărarea lui, tot din iubire. "Dumnezeu a creat-o pe femeie văzându-l pe om, se înțelege, bărbatul, singur. De aici, spunea pr. Felician, putem înțelege că femeia este semnul milostivirii lui Dumnezeu pentru bărbat, de aceea, dar fiind, trebuie tratată ca un dar".

Au fost teme din cele mai diverse, dar care au reușit să ne aducă la biserică zi de zi, care ne-au determinat să luăm din cele auzite și să le ducem pe ulițele satului, să le discutăm între noi în familie, să le spunem și prietenilor sau rudelor la telefon.

Un moment de vârf l-a constituit intervenția doamnei Eugenia Dămătăr care, într-o conferință scurtă, dar concisă ne-a făcut să înțelegem că iubirea dintre soți trebuie să fie după modelul iubirii lui Dumnezeu pentru creatura sa. "Dumnezeu cum ar iubi-o, cum l-ar iubi, dacă ar fi în locul meu?", ne-a pus să ne întrebăm. Iar după Liturghia cu tema care ne-a răscolit și ne-a determinat să realizăm câtă încredere a avut Dumnezeu în noi alegându-ne să intrăm în această viață și câtă încredere a avut atunci când ne-a chemat prin chemare sfântă să stăm alături de o persoană pentru toată viața, fără să ne temem, fără să fim suspicioși, ci doar ca să ne iubim, după o astfel de temă, au urmat câteva momente de adorație, timp în care l-am preamărit pe Isus prezent în sfânta ostie pentru iubirea sa gratuită.

La Liturghia de încheiere, o surpriză și mai mare avea să încununeze cele trei zile de har, prezența PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași. După ce ne-a salutat și în numele PS Petru Gherghel, ne-a încurajat ca, mai ales în acest timp sfânt de pregătire, cum este Postul Mare, să găsim acele resurse potrivite pentru a merge înainte, așa cum ne îndeamnă Cuvântul lui Dumnezeu.

După toate cele auzite, comunitatea din Faraoani mulțumește păstorilor ei pentru iubirea demonstrată prin organizarea acestor zile, mulțumește părintelui Felician și-i dorește mult curaj și succes în misiunea pe care o are cu familiile.

Sfântă Familie de la Nazaret, binecuvântează familiile noastre!

Magda Cochior

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25-28 februarie: Faraoani: Zilele familiei și milostivirii


 

lecturi: 28.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat