Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: "Memorie și profeție". Întâlnirea europeană a conferințelor superioarelor și superiorilor majori

În zilele de 3 și 4 februarie a avut loc la Roma, la sediul USMI, cea de a 17-a adunare generală UCESM (Uniunea Conferințelor Superiorilor și Superioarelor Majore din Europa). Conferința Română a Superioarelor Majore a fost reprezentată de sr. Regina Birou, SFMA, președinte CRSM, și de sr. Ildiko Homa, SSS, secretara generală.

În cadrul întâlnirii participanții au reflectat asupra viziunii de azi a vieții consacrate din Europa și asupra scopului organizației, căutându-i noi orientări și perspective.

Pr. Bruno Secondin, OCD, a subliniat în prelegerea sa nevoia unei noi reflecții teologice care să pornească de la experiența trăită a persoanelor consacrate în cultura din care fac parte și nevoia de a regândi teologia voturilor într-o perspectivă profetică. Ne-a încurajat să trăim prezentul cu simplitate și bucurie și să nu ne blocăm în trecut organizând centenarii glorioase, ci să avem o gândire deschisă capabilă mereu să înțeleagă realitatea în care trăim.

Pr. Alessandro Perrone, RCJ, consilier în cadrul dicasterului pentru viața consacrată, a prezentat statistica persoanelor consacrate din Europa și a subliniat importanța autenticității tuturor acțiunilor întreprinse de persoanele consacrate.

În cadrul adunării s-a ales noua conducere UCESM: pr. Giovanni Peragini, președinte, sr. Daniele Faltz, vicepreședinte, sr. Hedvig Deak, consilier, pr. Nicolay Dubinin, consilier.

Anul Vieții Consacrate s-a terminat, dar nu și entuziasmul pe care persoanele consacrate din întreaga lume l-au trăit în acest an și în aceste momente festive la încheierea acestui an de har și gratitudine. Noi, persoanele consacrate, ne angajăm să trăim cu pasiune și speranță și Jubileul Milostivirii, așa cum ne încurajează și papa Francisc: primul rod al vieții consacrate este milostivirea.

Sr. Ildiko Homa, SSS


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat