Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Salutul unui sfânt

Duminică, 21 februarie 2016, în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00, în catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași, comunitatea parohială a fost salutată de un sfânt: sfântul Alois Guanella, fondatorul Congregației "Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe și a Slujitorilor Carității".

Sfântul Alois Guanella a fost prezent în mijlocul nostru prin relicvele sale (pantofii săi, tricornul, trei cărticele dintre primele scrise, două relicve specifice, o batistă și o scrisoare scrisă de dânsul), fiind astfel o dovadă palpabilă, după cum ne-a spus părintele paroh Benone Lucaci, la începutul celebrării euharistice, că sfințenia este posibilă și că cei care și-au trăi credința în mod coerent și profund au ajuns în gloria cerească și acum mijlocesc pentru noi.

Moaștele sfântului au fost purtate în mod solemn în procesiune și au marcat anul jubiliar al fiecăruia dintre cei prezenți, trecând prin Poarta Sfântă și apoi, la sfârșitul celebrării, fiecare credincios a avut posibilitatea de a le venera.

Părintele Iosif Dorcu, la predică, după ce ne-a prezentat însemnătatea muntelui Tabor și a schimbării la față a Domnului Isus, a făcut o legătură minunată cu Fraciscio, sătucul de la poalele muntelui unde s-a născut Alois Guanella. Isus Cristos este lumina care luminează viața noastră și care l-a luminat și pe pr. Guanella care a trasat o urmă pe care Familia Guanelliană o urmează de așa mult timp.

La încheierea Liturghiei, părintele Alphonse Bakthis Walagan, slujitor al carității, în Iași de aproape un an, a mulțumit părintelui paroh Benone Lucaci și părintelui Iosif Dorcu pentru primirea și mai ales pentru prietenia care ne leagă. A mulțumit tuturor preoților de la altar și tuturor celor care au dorit să se unească cu noi în jurul fondatorului, dar, mai ales, să venereze un sfânt care, prin trecerea sa printre noi, ne binecuvântează și mijlocește haruri. Ne-am bucurat de a-l avea în mijlocul nostru pe pr. Ciro Attanasio, consilier general al Congregației "Slujitorii Carității", venit de la Roma.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru acest dar minunat. Exemplul acestui sfânt este important pentru fiecare dintre noi, ne-a mai spus pr. Benone, mai ales acum în timpul Postului Mare, deoarece dânsul a excelat în viața de rugăciune și în practicarea faptelor de milostenie, fapte pe care suntem chemați să le practicăm și noi mai ales în acest An Jubiliar al Milostivirii.

Mulțumim din suflet corului care, prin cântarea sa, a înălțat spre cer lauda și cererile noastre.

Sr. Victoria Pop

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 21 februarie: Iași: Salutul unui sfânt


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat