Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pildești: Cercetașii la Ziua Amintirii

"Adevăratul drum sper fericire îl găsești dăruind-o celorlalți" - așa ne învăța un om care ar fi împlinit 159 de ani la 22 februarie 2016. Acest om era Robert Baden Powell, fondatorul cercetășiei. Chiar dacă a murit demult, a rămas în amintirea cercetașilor din lumea întreagă ca un adevărat aventurier, plin de curaj, devotament și credință, capabil să-și transforme visurile în realitate.

El și-a dus la îndeplinire idealul, iar datorită lui, facem astăzi parte din familia scout, familia în care învățăm să creștem, să ne dezvoltăm și să fim noi înșine. Și fiindcă am vrut să fim în comuniune cu întreaga lume care sărbătorește ziua cercetășiei, noi, membrii Centrului Local AMD Pildești, ne-am propus să trăim de ziua fondatorului nostru o zi cu totul specială.

De Ziua Amintirii, așa cum se mai numește această zi, i-am primit în marea familie scout pe cei cinci lupișori și cei doi temerari care au depus pentru prima dată promisiunea, în cadrul unei sfinte Liturghii, la care am participat toți cu mari emoții, amintindu-ne de ziua în care am promis să fim "gata oricând". Astfel, după ce am ascultat o frumoasă predică despre ce înseamnă să fii cercetaș, cei mici și-au rostit promisiunea și au pășit, cu mari emoții, în față, pentru a primi eșarfa, simbolul care îi va menține mereu uniți în cercetășie. I-am încredințat cu toții gândurile de recunoștință lui Dumnezeu, care zi de zi, clipă de clipă, ne ajută să ducem la îndeplinire misiunea care ne-a fost încredințată, aceea de a dărui o adevărată educație pentru viață celor mici.

Totodată, alături de noi, au fost cercetașii care au depus promisiunea acum 20 de ani, în 1996, anul în care s-a construit temelia centrului nostru. Atunci au depus promisiunea 57 de persoane, din toate ramurile, după ce, în 1994, anul înființării centrului, promisiunea a fost făcută doar de câțiva lideri, care au reușit într-un timp foarte scurt, să adune lângă ei copii și tineri, dornici de a descoperi natura, de a petrece cele mai inedite momente și de a găsi adevăratul drum spre fericire. Iar câțiva dintre acești copii și tineri s-au unit astăzi cu noi, rememorând cele mai frumoase amintiri trăite în decursul a 20 de ani.

Alături de ei, ne-am adunat apoi la ora 13.00, pregătiți pentru un frumos moment cultural, care a debutat cu un filmuleț despre povestea centrului nostru. După aceea, lupișorii, temerarii, exploratorii și liderii ne-au cântat și ne-au bucurat cu scenetele și surprizele pregătite cu multă creativitate și entuziasm.

La sfârșit, "veteranii" centrului nostru, persoanele care s-au încredințat misiunii cercetășiei acum 20 de ani, ne-au împărtășit cu mari emoții câteva cuvinte despre ce a însemnat pentru ei experiența trăită lângă o altfel de familie. Iată o mărturie:

"La mulți ani tuturor celor care alături de mine, acum 20 de ani, am promis și am început tot ce era mai frumos: aventura scout. Trebuie să recunosc, oriunde am mers, cu oricine m-am întâlnit, am vorbit de tot ce am trăit aici cu voi. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot ce mi-a oferit aici: familia scout, zâmbet, cântec, joc, formare, aventură, sunt multe de enumerat. Noilor membri care depun astăzi promisiunea le urez mult succes, ceea ce o să trăiți aici vă va forma ca oameni, nu doar ca scoutiști. Fiți gata oricând!" (Mihaela Mărtinaș)

La încheierea programului, după ce ne-am îndulcit cu ceva bun, am rostit o rugăciune de mulțumire și am terminat activitatea în stil cercetășesc, prin spargerea găștii.

A fost o zi cu adevărat frumoasă, în care am rememorat cele mai frumoase clipe și am reînnoit promisiunea de a încerca mereu să lăsăm lumea un pic mai bună decât am găsit-o, pentru că, datorită lui Robert Baden Powell, știm că "singur poți visa, în doi putem vorbi, împreună putem acționa". Vă dorim tuturor cercetașilor La Mulți Ani!

Liderii C.L. AMD Pildești


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat