Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Răchiteni: Zile de rugăciune și meditație

În perioada 18-21 februarie 2016, comunitatea din Răchiteni a trăit momente deosebite de rugăciune și meditație, iar duminică în biserica "Sfântul Anton de Padova" din Răchiteni, la ora 11.00, a avut loc Liturghia de încheiere a misiunilor populare, prezidată de PS Aurel Percă.

Suntem în Anul Milostivirii Divine și trebuie să pătrundem mai adânc în misterul iubirii infinite a lui Dumnezeu, iar părintele paroh Marian Fechetă a reușit să-i conștientizeze pe credincioșii din Răchiteni de importanța acestor misiuni și a organizat, până în cel mai mic detaliu, aceste zile deosebite.

Cele patru zile de har și binecuvântare au căpătat lumină și sens prin explicarea cuvântului divin de către părintele predicator Iosif Enășoae. Părintele a vorbit despre milostivirea divină, îndemnându-ne să respectăm poruncile asemenea unor indicatoare care ne îndrumă pe calea cea dreaptă, iar dacă am rătăcit drumul să apelăm la sacramentul reconcilierii divine. Să fim foarte atenți în a face o spovadă bună, îndeplinind toate cele cinci condiții pentru a putea primi iertarea păcatelor și a deveni curați ca în ziua botezului. Părintele Iosif a vorbit apoi despre cele două realități care sunt iadul și cerul. A explicat cât de ușor este de a ajunge în iad, dar și cât este de ușor să ajungem în rai. Condiția esențială este "să vrem acest lucru".

Convinși de binefacerile acestor zile speciale, credincioșii din Răchiteni au venit cu mic, cu mare la biserică, s-au spovedit și au însoțit celebrările liturgice, în spirit de credință și de pietate, cu cântece și rugăciuni specifice perioadei Postului Mare. Fiecare credincios a înțeles că trebuie să-și continue drumul credinței, să nu se oprească doar la aceste zile de misiuni, că trebuie sa lupte cu păcatul și să practice virtuțile. Doar în acest fel vom putea primi în final "cununa învingătorului" și că "nu este important cum începem viața, ci cum o sfârșim".

La finalul acestor zile, cu o încărcătură spirituală deosebită, ne-am bucurat de vizita Preasfințitului Aurel Percă, episcopul auxiliar al diecezei noastre, care a celebrat sfânta Liturghie alături de alți preoți. Episcopul ne-a felicitat pentru participarea numeroasă la aceste misiuni și ne-a încurajat să înaintăm pe drumul credinței, abandonându-ne cu totul lui Isus. La finalul sfintei Liturghii ne-a acordat binecuvântarea papală pentru ca fiecare dintre noi să poată primi indulgenta plenară.

Mulțumim bunului Dumnezeu și sfintei Fecioare Maria pentru toate harurile revărsate în aceste zile și tuturor celor care s-au implicat și au participat la sărbătoarea comunității din Răchiteni și-l rugăm pe Isus să ne ajute ca tot ceea ce facem să fie spre mai marea slavă a infinitei milostiviri, pentru mântuirea noastră și a lumii întregi.

Prof. Cristina Ghercă


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat