Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Încheierea primei părți a Capitulului Provincial Ordinar al Fraților Franciscani Conventuali

Sâmbătă, 20 februarie 2016, în capela Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, a celebrat sfânta Liturghie de mulțumire adusă bunului Dumnezeu pentru toate darurile și binefacerile revărsate asupra Provinciei Franciscane în prima parte a capitulului. Au concelebrat: părintele Marco Tasca, ministrul general al ordinului, părintele Joaquín Ángel Agesta, asistentul general, Maurizio Di Paolo, procuratorul general, părintele Teofil Petrișor, noul ministru provincial, membrii Definitoriului provincial, părinții delegați la capitul și pr. Alois Fechet, vicar episcopal pentru viața consacrată.

După salutul de bun venit adresat tuturor de către părintele Eugen Răchiteanu, guardian al conventului de la Roman, PS Aurel i-a îndemnat pe cei prezenți să se unească în rugăciune cerând de la bunul Dumnezeu să-i însoțească pe frații aleși de capitul pentru diferite slujiri, să le exercite cu credință și înțelepciune, pentru binele Provinciei, a Bisericii locale și universale.

În cuvântul de învățătură, păstorul auxiliar al Diecezei de Iași a comentat îndemnul lui Isus adresat ucenicilor săi în sfânta Evanghelie, de a trăi iubirea necondiționat, asemenea Tatălui din ceruri care face "să răsară soarele său peste cei răi și peste cei buni și să plouă peste cei drepți și peste cei nedrepți!" (Mt 5,45). Totodată a amintit importanța colaborării în cadrul Bisericii locale a fraților franciscani cu clerul diecezan și cu membrii celorlalte congregații, în lucrarea comună de construire a împărăției lui Dumnezeu în lume.

La sfârșitul sfintei Liturghii, PS Aurel l-a felicitat pe noul ministru provincial, Teofil Petrișor, pentru slujirea primită, și i-a mulțumit părintele Emilian Cătălin, care și-a încheiat mandatul, pentru rodnica sa colaborare. De asemenea, a transmis, atât celor aleși să conducă Provincia Franciscană în noul cvadrienal cât și părinților delegați la capitul, salutul PS Petru Gherghel, episcop de Iași, asigurându-i de rugăciunea și prețuirea păstorului diecezei.

La rândul său, ministrul provincial, Teofil Petrișor, i-a mulțumit lui Dumnezeu pentru tot binele pe care l-a revărsat asupra Provinciei Franciscane în săptămâna capitulară. Un gând de profundă recunoștință i-a adresat și PS Aurel Percă, pentru că a binevoit să fie prezent în mijlocul fraților franciscani adunați la această sfântă celebrare, precum și PS Petru Gherghel, pentru rugăciune și grija părintească față de frații Provinciei Franciscane care lucrează din timpuri străvechi pe meleagurile moldave.

Celebrarea s-a încheiat cu binecuvântarea solemnă, urmată de o fotografie de grup.

Pr. Virgil Blaj,
secretar provincial

Mai multe imagini de la această celebrare sunt pe site-ul Provinciei: www.ofmconv.ro

* * *

Roman: Noul Definitoriu al Provinciei conventuale "Sfântul Iosif" din România

În prima parte a zilei de vineri, 19 februarie 2016, frații delegați ai Provinciei conventuale "Sfântul Iosif" din România, reuniți în Capitulul Provincial Ordinar, au votat și au ales Definitoriul provinciei, vicarul provincial, secretarul provincial, precum și economul provincial și casierul provincial, după cum urmează:

  • Fr. Ștefan Acatrinei, definitor
  • Fr. Adrian-Sorin Giurgi, definitor și vicar provincial
  • Fr. Iosif Bisoc, definitor
  • Fr. Marius-Petru Bîlha, definitor
  • Fr. Virgil Blaj, definitor și secretar provincial
  • Fr. Carol-Daniel Sabău, definitor
  • Fr. Daniel-Anton Lucaci, econom provincial
  • Fr. Iosif Amitricioae, casier provincial

În cea de-a doua parte a zilei au fost votați și aleși delegații Provinciei "Sfântul Iosif" din România la Capitulul general, după cum urmează:

  • Fr. Mihai Afrențoae
  • Fr. Damian-Gheorghe Patrașcu
  • Fr. Iulian Misariu
  • Fr. Marius Vătămănelu

Odată cu celebrarea Liturghiei din ziua de sâmbătă, 20 februarie, ora 11.00, de către PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, s-a încheiat prima parte a Capitulului Provincial Ordinar.

Fr. Adrian Măgdici,
responsabil mass-media pe durata capitulului provincial

Fotografiile membrilor Definitoriului provincial și câteva detalii despre fiecare sunt pe site-ul Provinciei: http://ofmconv.ro/organizarea/definitoriul-provinicial/.


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat