Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Celebrarea zonală a Zilei Mondiale a Persoanelor Consacrate

Marți, 2 februarie 2016, s-a încheiat Anul dedicat Vieții Consacrate care s-a intersectat cu Anul Milostivirii, darul prețios făcut Bisericii prin Sfântul Părinte, papa Francisc. "Toți suntem invitați la o rugăciune de mulțumire pentru drumul parcurs și de cerere de sprijin pentru a răspunde la provocarea fericirilor", cum spunea arhiepiscopul R. Carballo. Îndemnați de aceste sentimente, în această zi de februarie, Surorile Carmelitane ale Sfintei Tereza din Torino din Dărmănești (Bacău) au fost gazda întâlnirii persoanelor consacrate din zona Onești.

Au participat la această întâlnire toate comunitățile religioase prezente în zonă. Acest fapt, dar și primirea, precum și modul de organizare a acestui eveniment ne-a ajutat să trăim mai intens comuniunea între noi, cu comunitatea locală și întreaga Biserică.

Întâlnirea a început în jurul orei 9.30 cu un salut din partea sr. Michela, responsabila zonală a persoanelor consacrate. Pr. Albert Goșman ne-a transmis din partea PS Petru Gherghel și a pr. Alois Fechet un salut cordial însoțit de urarea de suflet: "Să-l întâmpinăm pe Domnul nu numai astăzi, ci în fiecare zi", urare pe care o primim cu inimi deschise.

A urmat apoi o scurtă împărtășire a modului în care fiecare comunitate s-a angajat să trăiască Anul Milostivirii, fie pe plan spiritual, fie apostolic. Acest moment pare să ne fi unit mai mult în chemarea noastră zilnică de trăire și mărturisire a iertării și milostivirii divine mai întâi între noi și apoi în relația cu semenii noștri.

Un alt moment deosebit a fost prezentarea de către fiecare comunitate a unei situații de sărăcie întâlnite în misiunea proprie, cu scopul de a exprima apropierea noastră printr-o ofertă financiară. Toți am fost de acord să susținem cazul unei fetițe de 3 ani care a fost supusă unei operații destul de delicate și costisitoare și în prezent necesită o proteză. Cazul a fost prezentat de sora Fabiola.

La ora 10.30, persoanele consacrate s-au îndreptat spre Parohia "Preasfânta Inimă a lui Isus" unde, intrând în biserică în procesiune cu lumânări aprinse, a avut loc sfânta Liturghie prezidată de pr. Șerban (OFMConv.) împreună cu părintele paroh P. Vernică și frații capucini. Numeroși credincioși din comunitate au participat.

În comuniune cu papa, și noi, în jurul altarului, ne-am rugat cu ardoare: "Trimite-l pe Duhul tău și consacră-ne pe toți prin ungerea lui, pentru ca Jubileul Milostivirii să fie un an al harului Domnului".

La predică, pr. Șerban ne-a invitat să contemplăm icoana Prezentării lui Isus la Templu cu o atenție deosebită spre cele două personaje: Simeon și Ana care s-au lăsat pătrunse de dorința de a-l căuta și întâlni pe Dumnezeu în toată viața lor.

Imediat după predică, cu lumânările aprinse, persoanele consacrate și-au reînnoit voturile și jurământul de fidelitate față de Dumnezeu care și i-a pus deoparte pe acești "aleși" pentru a-i fi moștenire.

La finalul sfintei Liturghii, părintele paroh al comunității Dărmănești a salutat și felicitat prezența noastră la această celebrare, asigurând susținerea prin rugăciune a misiunii comunităților noastre.

Sr. Elisabeta Butnaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 2 februarie: Onești: Celebrarea zonală a Zilei Mondiale a Persoanelor Consacrate


 

lecturi: 9.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat