Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Zaragoza (Spania): Ziua Mondială a Migrantului și a Refugiatului

Duminică, 17 ianuarie 2016, am sărbătorit și noi, românii catolici din Zaragoza, alături de celelalte comunități catolice, Ziua Migrantului.

Sfânta Liturghie, moment de comuniune euharistică pentru chinezi, africani, ecuatorieni, români și spanioli, a avut loc în biserica "Santiago El Mayor", de la ora 12, prezidată de PS Vicente Jimenez Zamora și concelebrată de un număr impresionant de preoți, între care și pr. Ionel Jicmon, păstor al comunității noastre.

La începutul sfintei Liturghii, a avut loc un moment special, în care diferiți reprezentanți ai comunităților participante, au adus în fața altarului, câte o imagine cuprinzând elemente negative, reprezentat de "nori", și elemente pozitive, reprezentat de "soare"; s-au putut identifica "stări "pe care le-am trăit sau încă le resimțim, odată ajunși aici.

Ne-am implicat, toți cei prezenți, pentru reușita unui ambient cald și plăcut al Euharistiei, în pregătirea momentelor liturgice, în proclamarea cuvântului lui Dumnezeu, Rugăciunea credincioșilor, momentul oferirii darurilor, și bineînțeles în cântările pregătite și înălțate Domnului.

La predica ținută de PS Vicente, ne-a fost amintit rolul pe care fiecare din noi îl poartă cu sine. Suntem angajați să activăm și să lucrăm cu dăruire, responsabilitate, bucurie și fără să așteptăm ceva la schimb. Să-i mulțumim lui Dumnezeu, pentru toate darurile primite, chiar dacă uneori nu avem ceea ce ne dorim, totuși să mergem cu credință înainte. Să urmăm exemplul Mariei, mama noastră, și să facem ceea ce ne spune Fiul ei, iar prin încercarea de a depăși obstacolele, ajungem să ne bucurăm de adevărata creștere spirituală, umană și socială.

Răspunsul evangheliei este milostivirea: în acest An Jubiliar Extraordinar al Milostivirii, să cerem lui Dumnezeu convertirea inimilor noastre, pentru ca toți imigranții, dar nu numai, să simtă îmbrățișarea părintească a lui Dumnezeu cel milostiv, pentru ca toți să se simtă fii în "casa" unică a familiei umane.

Programul, la fel ca și în anii precedenți, a cuprins și momente cultural-artistice, în care și tinerii comunității românești ne-au oferit câteva dansuri populare.

Anul acesta, am avut bucuria de a-i avea prezenți, și pe consulul României în Zaragoza, domnul Alexandru Ion Steriu, și pe doamna viceconsul, cărora le mulțumim și le reînnoim invitația pentru următoarele celebrări și activități ale noastre.

Mulțumim Domnului, pentru aceste minunate întâlniri, care oferă posibilitatea tuturor de a fi mai aproape și de a ne simți frați întru Cristos.

Comunitatea din Zaragoza

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17 ianuarie: Zaragoza (Spania): Ziua Mondială a Migrantului și a Refugiatului


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat