Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Formare pentru animatori la oratoriul "Don Bosco"

Sâmbătă, 16 ianuarie 2016, la oratoriul salezian "Don Bosco" din Bacău, a avut loc prima întâlnire a cursului de formare pentru animatori parohiali din 2016. Tema care i-a călăuzit pe participanți a fost "Ce este animatorul? Identitatea". Cursul de formare pentru animatori cu motoul "Dumnezeu îl iubește pe cel care dă cu bucurie" (2Cor 9,7) este organizat de părinții salezieni împreună cu grupul de cooperatori salezieni. Au fost prezenți 45 de tineri din parohiile: Bacău "Sfinții Petru și Paul", Bacău "Inima Neprihănită a Mariei", Barați, Nicolae Bălcescu, Faraoani, Somușca, Valea Seacă, Poiana Negri și Gioseni.

Ziua de formare a început cu programul de cunoaștere urmat de două laboratoare formative. Împărțiți în două grupuri, animatorii au participat în mod alternativ la primul laborator cu titlul "Identitatea animatorului - calități umane" și la al doilea laborator: "Identitatea creștină - spiritualitate".

La primul laborator, tinerii participanți au descoperit împreună care sunt calitățile necesare pentru a fi un bun animator - ca de exemplu: a fi optimist, a fi întreprinzător, a dori binele copiilor, a nu face diferențe între copii, a fi punctual, a fi critic, a fi un bun organizator ș.a. De asemenea, s-a subliniat că animator nu se naște, ci se devine.

La cel de-al doilea laborator, participanții și-au analizat identitatea spirituală ținând cont de patru aspecte: rugăciunea de dimineață și de seară, sfânta Liturghie, sfânta Spovadă și sfânta Rozariu. Pentru toate cele patru puncte, ei au încercat să descopere împreună care este modalitatea cea mai bună de a se îngriji de ele, ce dificultăți îi împiedică să facă acest lucru mai des, ce întrebări și neliniști au întâmpinat.

În centrul zilei a fost sfânta Liturghie, cu ocazie de spovezi. Plecând de la momentul chemării lui Levi, s-a subliniat că nu e suficient să faci multe lucruri ca animator. Important este să conștientizezi că a fi animator este o chemare și o misiune. Cine decide să fie animator, împărtășește celorlalți din darurile primite de la Dumnezeu.

După momentul prânzului petrecut împreună, au urmat concluziile și evaluarea zilei.

Cursul de formare pentru animatori 2016 cuprinde cinci întâlniri, iar următoarele tematici și zile de formare sunt:

- 6 februarie: De ce? Motivația

- 12 martie: Cum? Sistemul preventiv

- 16 aprilie: Pentru cine? Copiii

- 21 mai: Cu cine? Echipa

La următoarele întâlniri sunt așteptați cei care au participat, dar se pot adăuga și alți tineri din alte parohii care doresc să crească în misiunea lor de animatori.

Mai multe detalii pot fi găsite la pr. Iosif Ilieș (tel. 0726/683381, e-mail: iosif.sdb@gmail.com).

Alexandra Cojan

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 16 ianuarie: Bacău: Formare pentru animatori la oratoriul "Don Bosco"


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat