Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Huși-Corni: Epifania Domnului, împreună cu episcopul Aurel Percă

Liturghia în sărbătoarea Epifania Domnului, 6 ianuarie 2016, în Parohia "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" Huși-Corni, a fost prezidată de Preasfințitul Aurel Percă, episcop auxiliar al Diecezei de Iași.

După urarea de bun venit adresată episcopului de către parohul comunității, pr. Benone Butacu jr, a fost rostită o intenție specială pentru comunitatea noastră, pentru sufletele celor prezenți, dar și pentru cei bolnavi de acasă, pentru cei plecați în străinătate, pentru răposații comunității.

Preasfințitul și-a exprimat bucuria de a fi prezent acum la început de an 2016 în mijlocul credincioșilor din Huși și de a prezida sfânta Liturghie fiind însoțit la altar de preoții Cristian Farcaș, Iulian-Eugen Kropp și preoții din comunitate.

Prin învățătura predicii Preasfințitul a invitat pe fiecare credincios să ofere pruncului divin, alături de comorile magilor, bogăția noastră: o inimă curată, plină de o credință autentică, dar și problemele noastre, ale vieții de zi cu zi. E adevărat că pe unii prezența lui Isus îi deranjează în comoditatea lor de a nu-și schimba viața. Isus este exigent. Prezența perpetuă a lui Isus în Cuvânt, în Euharistie, în frați se transformă, dacă-l vizităm, într-o persoană care ne înțelege trăirile, preocupările, frământările interioare, problemele. Acestea, prezentate lui Isus, se topesc în înțelepciunea sa. Prezența sa în lume, prin planul de iubire al Tatălui, face ca orice problemă a vieții să aibă rezolvare.

La finalul Liturghiei, părintele paroh l-a invitat pe Preasfințitul Aurel Percă să binecuvânteze o fântână de lângă biserică pentru ca enoriașii să poată lua, conform obiceiului, apă sfințită.

După ceremonie, Preasfințitul a binecuvântat casa parohială și s-a întâlnit la o agapă frățească cu preoții și consiliul parohial al bisericii.

Enoriașii comunității noastre s-au bucurat mult de prezența Preasfințitului episcop Aurel Percă în mijlocul comunității, îi doresc un an plin de haruri, o pastorație rodnică și-l însoțesc cu rugăciunile lor pe tot parcursul anului.

Cipriana Bulai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6 ianuarie: Huși: Epifania Domnului, împreună cu episcopul Aurel Percă


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat