Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Alegerea superioarei generale și a Consiliului General ale Surorilor Sărace ale Sfântului Iosif

Surorile Sărace ale Sfântului Iosif s-au adunat în orașul Muñiz, Buenos Aires (Argentina) pentru cel de-al XXII-lea capitul general, în cadrul căruia, la 28 ianuarie 2016, a fost reconfirmată ca superioara generală maica Raquel del Carmen Brambilla, pentru cel de-al doilea mandat.

Superioara generală este din Argentina, are 51 ani și, înainte de primul său mandat, a desfășurat activitatea sa în domeniul educației, apostolat în diferite parohii și în formarea noilor surori.

Maica Raquel s-a născut la 13 noiembrie 1964, în orașul Monte Caseros, județul Corrientes. A intrat în institut în anul 1983, în noviciatul din casa mamă în Muñiz, unde a făcut toată formarea sa până a face primele voturi.

Superioara noastră generală a slujit în diferite activități pastorale în special în domeniul educației, pastorație vocațională și în formarea religioasă realizând cursul de formare în Roma, la Universitatea Saleziană.

Congregația noastră este prezentă în șase țări: România, Italia, Argentina, Madagascar, Statele Unite ale Americii și Uruguay. Cele mai multe case sunt situate în Argentina, fondatoarea noastră este venerabila maica Camila Rolon, originară din San Isidro / Buenos Aires, Argentina.

La 28 ianuarie 1880 a avut loc deschiderea primei case în Mercedes / Buenos Aires de când surorile dăruiesc slujirea lor plină de caritate generoasă și dezinteresată în 15 de case în Argentina: Mercedes (2), Rojas, Salto, Baradero, 25, Bragado, Pehuajo, în Buenos Aires, Spitalul "Julio Mendez", Spitalul Militar, Casa Josefina, și în provinciile Cordoba, Tucuman și Entre Rios.

În Dieceza de Iași, surorile au o comunitate la Roman, având următoarele date de contact: Str. Vasile Lupu, nr. 12A, 611069-Roman (Neamț); tel. 0233/741187; email: surorilesaracesf.iosif@yahoo.com.ar; http://surorilesaracesfiosif.blogspot.com.ar și https://www.facebook.com/sfiosif.surorilesarace.

*

După ce a avut loc alegerea superioarei generale, sr. Raquel del Carmen Brambilla, la 28 ianuarie 2016, iată că s-au continuat alegerile la 29 ianuarie 2016 pentru formarea Consiliului General.

Ne-am rugat Liturgia Orelor, după care toate surorile capitulare au participat la sfânta Liturghie fiind celebrată de părintele Sebastian Sardo. În predica sa, părintele a pus în evidență în comparație cu păcatul lui David că: "În inima noastră joacă în mod constant păcatul și harul".

După ce ne-am rugat la Duhul Sfânt au fost alese surorile:

  • prima asistentă a superioarei generale și vicară generală: sr. Carina Iguain

  • a doua asistentă: sr. Lucia Domini

  • a treia asistentă: sr. Marta Guerrero

  • a patra asistentă: sr. Gladys Espinoza

  • economă generală: Madre Ana Maria Gallina

  • secretară generală: Gonzalez Sandra Inés

Surorile Iosefine Bonaerense


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat