Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Muñiz (Argentina): Al XXII-lea capitul general al Surorilor Sărace ale Sfântului Iosif

La casa mamă a Congregației "Surorilor Sărace ale Sfântului Iosif", în orașul Muñiz (Argentina), a început la 25 ianuarie 2016, cel de-al XXII-lea capitul general al Surorilor Sărace ale Sfântului Iosif, a cărui temă este "Sărăcia evanghelică", având motoul: "Îmbrățișată la sfântul lemn al Crucii... liberă de orice legătură... Doar Dumnezeu îmi este de ajuns" (Madre Camila), "Noaptea este pe sfârșite, ziua este aproape... să ne dezbrăcăm..." (Rom 13,12) la care participă 24 surori, provenite din toate delegațiile congregației: Statele Unite ale Americii, Madagascar, Italia, Uruguay, România și Argentina.

Capitulul prevede alegerea noului Guvern general și hotărârea alegerilor prioritare a acțiunii apostolice pentru următorii șase ani. La acest eveniment eclezial ne binecuvântează și ne însoțesc în rugăciunile lor foarte multe persoane, printre care: Sfântul Părinte papa Francisc, nunțiul apostolic pentru Argentina - Monsenior Emil Paul Tscherrig, secretarul Congregației Institutelor pentru Viața Consacrată și a Societăților pentru Viață Apostolică - Mons. José Rodríguez Carballo OFM, foarte mulți episcopi, persoane consacrate și numeroși laici.

Institutul "Surorile Sărace ale Sfântului Iosif" a fost fondat la 28 ianuarie 1880, la Buenos Aires, Argentina. Este de drept pontifical, aprobat de Sfântul Părinte Leon al XIII-lea, la 3 mai 1898.

Carisma primită ca moștenire de la fondatoarea noastră venerabila Camila Rolón este: Sfânta sărăcie evanghelică, imitarea lui Cristos, care se abandonează filial în mâinile tatălui, abandonare prin iubirea dezinteresată, prezentându-i pe cei săraci, copii și tineri, bătrâni părăsiți și bolnavi nevoiași.

"Un capitul general este întotdeauna un moment de har care vizează revigorarea carismei și răspunde în mod adecvat la noile provocări cu care se confruntă" (Mons. José Rodriguez Carballo).

În pregătirea pentru capitol, în perioada 12-17 ianuarie 2016, surorile capitulare au făcut exercițiile spirituale având ca predicator pe Monsenior Sergio Fenoy, episcop de San Miguel.

Între 19 și 23 ianuarie 2016 au început lucrările cu prezentarea diferitelor delegații: Italia, Statele Unite ale Americii, România, Uruguay, Argentina și Madagascar.

În aceste zile, de asemenea, au fost prezentate lucrările diferitelor comisii: Carisma și spiritualitate, Pastorală vocațională și formare, Fraternitatea Iosefină Laică, Comisia pentru Educație, Opere de asistență socială, Centrul de Spiritualitate și diferite misiuni.

Surorile se bazează pe rugăciunile tuturor!

Surorile Sărace ale Sfântului Iosif activează în Dieceza de Iași la Roman (Str. Vasile Lupu, Nr. 12A, 611069-Roman, Neamț; tel. 0233/741187; http://surorilesaracesfiosif.blogspot.com/).

Surorile Sărace ale Sfântului Iosif


 

lecturi: 13.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat