Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Familia - cadrul unic pentru nașterea, creșterea și educarea copiilor

Comitetul de inițiativă cetățenească al Coaliției pentru Familie privește cu îngrijorare situația critică în care se află mai multe familii de cetățeni români din Norvegia, din cauza separării forțate a copiilor de părinții lor, în urma deciziei autorităților norvegiene.

Afirmând că respingem abuzul atât în familie, cât și asupra familiei, fără să calificăm în niciun fel procedurile administrative și juridice ale autorităților norvegiene în cazurile respective, ținem să afirmăm că și aici trebuie să primeze principiul prezumției de nevinovăție până la pronunțarea unei condamnări definitive, într-o instanță care să decidă asupra responsabilităților celor acuzați. De asemenea, ținem să afirmăm că slujirea interesului superior al copilului trebuie să însemne aplicarea, în mod echilibrat, gradual și proporțional cu responsabilitatea prezumată a părinților, a dreptului autorităților statului de intervenție în mediul familial în cazul constatării unor abuzuri certe.

Rolul familiei naturale în creșterea copiilor nu poate fi înlocuit de nimeni și de nimic, de aceea susținem și ne dorim ca, în funcție de soluțiile juridice pe care instanțele le vor da și în cazurile în care abuzurile nu pot fi dovedite în mod cert, familiile să fie reîntregite, copiii regăsindu-și astfel mediul cel mai potrivit pentru devenirea lor ca ființe umane depline, fără handicapul unei traume ireversibile, aceea de a crește fără părinții naturali.

Comitetul de inițiativă cetățenească își exprimă și pe această cale susținerea pentru afirmarea familiei, ca fiind cadrul unic pentru nașterea, creșterea și educarea copiilor în spiritul valorilor fundamentale ale civilizației europene cu rădăcini creștine.

*

Coaliția pentru Familie este o inițiativă civică fără personalitate juridică, independentă de orice partid politic și neafiliată confesional, deschisă celor care împărtășesc valorile familiei. "Misiunea noastră este să protejăm și să sprijinim familia întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Avem dreptul constituțional și obligația morală de a o apăra de tendințele societății moderne ce îi diminuează importanța și îi accelerează degradarea. Valorile morale și culturale ale poporului nostru stau la baza misiunii noastre, alături de dorința ca întreaga societate civilă creștină din România să se alăture nouă".

Comitetul de inițiativă cetățenească este format din 16 membri și este multiconfesional: ortodocși, catolici, baptiști și penticostali. În cadrul coaliției, alcătuită din 23 de asociații și ONG-uri, sunt și asociații catolice.

Coaliția pentru Familie are următoarele date de contact: Str. Matei Basarab, nr. 46, 030674-București; tel. 0724/615143 (secretariat); fax 031/8152780; e-mail: contact@coalitiapentrufamilie.ro; www.coalitiapentrufamilie.ro.

Comitetul de inițiativă cetățenească al "Coaliției pentru Familie"


 

lecturi: 13.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat