Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Activități la Fundația "Sfântul Ioan Bosco" în perioada noiembrie-decembrie 2015

Salezienii lui Don Bosco (Fundația "Sfântul Ioan Bosco") din Bacău au realizat o prezentare a activităților din perioada noiembrie-decembrie 2015.

Noiembrie

3 noiembrie - Excursie la Iași organizată pentru copiii din clasele mici ai Centrului de zi "Dominic Savio" - fiind în vacanță, copiii Centrului de zi, însoțiți de educatori și voluntari, profitând de vacanță, au avut ocazia de a petrece o zi în capitala Moldovei - Iași. Au vizitat Grădina Botanică, bojdeuca lui Creangă, Mitropolia și Episcopia, Casa Dosoftei și multe altele.

14-15 noiembrie - Reculegere pentru tinerii din grupul vocațional - Luncani - tinerii au continuat drumul de discernământ vocațional pentru a înțelege mai bine ceea ce Dumnezeu a pregătit pentru ei. Momentele de formare pregătite de pr. Enrico Ponte, un salezian italian, au avut ca idee centrală necesitatea unui proiect personal de viață care să îi ajute sa crească într-un mod unitar.

22 noiembrie - Turneu de șah și fotbal de masă - copiii și tinerii au petrecut o după-amiază interactivă, arătându-și abilitățile sportive, dar și capacitatea de concentrare, abilități de tactică și strategie.

28 noiembrie - Zi de reculegere pentru animatorii ADS ON - cu această ocazie tinerii au făcut o retrospectivă a drumului urmat în anul 2015 în cadrul grupului și în același timp și-au stabilit obiectivele și și-au întărit motivațiile pentru a continua drumul împreună și în 2016.

30 noiembrie - Zi de reculegere pentru copiii din grupurile ADS KEY BOYS și NOI - nu numai animatorii, dar și copiii au avut parte de o zi mai specială, cu teme formative adaptate vârstei lor. Atelierele de formare i-au ajutat să înțeleagă mai bine ce înseamnă să fi ADS-ist oriunde te-ai afla: acasă, la școală, în oratoriu, în grupurile de prieteni, și care este importanța rugăciunii în viața fiecăruia.

Decembrie

4 decembrie - "Prea rebel să fiu condus" - Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău - a realizat o sesiune de informare cu privire la prevenirea consumului de tutun, alcool și droguri pentru tinerii din cadrul Centrului DVI.

5 decembrie - Promisiunea grupurilor ADS - ca în fiecare an, la începutul lunii decembrie, membrii grupului ADS reînnoiesc promisiunea în cadrul grupului și își exprimă dorința lor de a fi adevărați imitatori ai lui Dominic Savio. La acest moment semnificativ au participat părinții, frații și prietenii membrilor grupurilor.

10 decembrie - Gala Voluntariatului - Teatrul de Vară a găzduit acest moment destinat aprecierii activității voluntarilor și a implicației lor în bunul mers al Fundației.

13 decembrie - Turneu de biliard - Pentru cei peste 14 ani, Oratoriul a pus la dispoziția tinerilor și adolescenților masa de biliard pentru organizarea unui turneu care să îi provoace la competiție, dar și la petrecerea timpului liber într-un mod cât mai plăcut.

20 decembrie - Serbarea de Crăciun - Copiii Centrului de zi au pregătit și de această dată, fiind asistați de educatori, voluntari și animatori, momente artistice minunate fiind modul prin care ei au dorit să le ureze părinților "Sărbători binecuvântate!". Tot în cadrul serbării s-au premiat cele mai reușite lucrări ale copiilor realizate în cadrul Clubului Isteților, s-a desfășurat extragerea Tombolei de Crăciun care în acest an, pe lângă premiile pregătite, a avut ca și premii speciale un porc de aprox. 60 kg, o găină și un cocoș și un coș plin de afumături. Și pentru că Moșul a auzit de serbarea noastră, nu a ezitat să se oprească și să împartă darurile lui și copiilor prezenți.

21 decembrie - Coșul carității - alimente, hăinuțe, jucării au fost donate și adunate pe parcursul lunii decembrie, datorită generozității copiilor Centrului de zi și a familiilor lor, la care au contribuit și elevii din clasele a-V-a B și a-VI-a C de la școala "Ion Creangă" Bacău. Pachetele realizate au ajuns la 8 familii nevoiașe, din Traian Zăpodia, Sarata, Barați, Galbeni și Hemeiuși.

16-18 decembrie - Ieslea vie - și anul acesta Arena Mall a fost cea care a găzduit reprezentația Nașterii Domnului Isus pregătită de tinerii voluntari și animatori ai Oratoriului, fiind la cea de-a cincea ediție.

24 decembrie - Am plecat să colindăm! - copiii grupurilor ADS KEY BOYS și NOI au colindat în Ajunul Crăciunului, din casă în casă pentru a aduce în familiile lor vestea cea bună a nașterii lui Isus.

26 decembrie - Colindul continuă cu cel al animatorilor - nu doar cei mici, ci și animatorii au dorit să ducă mai departe tradițiile frumoase de Crăciun.

31 decembrie - REVELION 2016 - sfârșitul anului 2015 și începutul anului 2016 a fost petrecut împreună. Voia bună, distracția, dansul, dar și momentul de rugăciune de la cumpăna anilor au fost ingredientele sărbătorii în familie.

Însă toate aceste activități au fost susținute și realizate și cu ajutorul prietenilor și binefăcătorilor Fundației pe care îi amintim și cărora le mulțumim: Fundației AUTONOM - pentru donația de cărți și enciclopedii oferite pentru Clubul Isteților, Marcel SRL pentru produsele și preparatele din carne oferite la Tombolă, familiilor din Traian pentru marile premii ale tombolei, SC METALBAC & FARBE S.A. pentru reprezentațiile și jocurile de pe terenurile de sport.

Evenimente în anul 2016

17 ianuarie - Turneu de ping-pong

31 ianuarie - Sărbătoarea lui Don Bosco în oratoriu

8-12 februarie - Iarna împreună

16 ianuarie - Curs de formare în animație pentru tinerii din parohii

13 martie - Serbarea de primăvară a Centrului de Zi Dominc Savio

Fundația "Sfântul Ioan Bosco"
Cartierul Nord, str. Tazlăului, nr. 9, 600372-Bacău
CONT LEI (IBAN): RO 11 RNCB 0026 0308 9482 0001
CONT EURO: RO 81 RNCB 0026 0308 9482 0002
Tel.: 0234/582330; fax: 0234/524217
E-mail: sdbbacau@gmail.com
www.donbosconord.blogspot.com
www.donboscobc.ro


 

lecturi: 34.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat