Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Deschiderea Porții sfinte a Milostivirii

Duminică, 13 decembrie 2015 în Parohia "Sfântul Nicolae" din Bacău a avut loc ritualul deschiderii Porții sfinte cu ocazia Anului Milostivirii.

A treia duminică din Advent a fost cu adevărat o duminică a bucuriei nu doar pentru credincioșii și preoții din Bacău, ci și pentru pelerinii care au dat curs invitației Preasfințitului Petru, de a participa la acest moment special.

La ora 18 procesiunea a pornit din biserica "Sfântul Nicolae", la care a participat un număr de aproximativ 50 de preoți.

La intrarea în biserica "Ss. Petru și Paul", acolo unde era amplasată Poarta Milostivirii, a avut loc ritualul de început.

După proclamarea fragmentului evanghelic în care se vorbește despre parabola oiței pierdute, PS Aurel Percă a invocat deschiderea porții prin cuvintele psalmistului și a subliniat că, intrând prin aceasta dobândim milostivire, atât poarta, cât și Evangheliarul purtat în procesiune sunt un simbol al lui Cristos care vine în mijlocul nostru pentru a ne sfinți.

La această sfântă celebrare a participat un număr impresionant de credincioși, seminariști, persoane consacrate și preoți.

În cadrul predicii, PS Aurel a scos în evidență milostivirea lui Dumnezeu care ne reînnoiește sufletul și bucuria care decurge din iertarea sa. Corul reunit al parohiei dirijat de pr. Ciprian Antălucă a însuflețit prin cântare întreaga celebrare euharistică.

La sfârșitul Liturghiei părintele decan de Bacău, Isidor Dâscă, a mulțumit tuturor celor care au contribuit ca această sărbătoare să fie una reușită și a dat mărturie că a experimentat din plin în viața sa milostivirea Domnului.

Îi suntem recunoscători bunului Dumnezeu pentru că avem parte de un astfel de An al Milostivirii, ocazie de a conștientiza cât de mult ține Dumnezeu la noi și de a trăi milostivirea față de frații care suferă sau cu care nu ne înțelegem, dar și pentru că putem trece prin Poarta sfântă nu neapărat tocmai la Roma, ci chiar la Bacău. Să nu ratăm prilejurile de a trăi din plin acest An sfânt!

Redacția Biserica și viața

* * *

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 13 decembrie: Bacău: Deschiderea Porții sfinte a Milostivirii


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat