Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Adeziunea în Acțiunea Catolică, "ediția 2015"

Duminică, 6 decembrie 2015, Acțiunea Catolică (AC) a fost în sărbătoare. Copiii, tinerii și adulții din parohiile Diecezei de Iași însoțiți de asistenții spirituali au depus sau au reînnoit adeziunea la grupul AC. Cu emoție, în cadrul sfintei Liturghii am răspuns chemării lui Cristos și am promis să mărturisim cu curaj credința catolică, să răspândim învățătura lui Cristos în familiile noastre, în societate, în ambientul în care trăim.

Tema care ne va însoți este Fiți milostivi precum Tatăl vostru este milostiv (Lc 6,36). Suntem invitați în mod deosibit, în acest an să trăim și să mărturisim milostivirea. Dragi membri, vă doresc să simțiți prezența lui Cristos în cei dragi, părinți, copii, prieteni, în fiecare om de lângă noi și astfel, această bucurie să fie izvor de speranță și pace pentru comunitățile noastre.

Acțiunea Catolică este definită la numărul 20 din Apostolicam actuositatem ca o asociație de laici care se angajează la realizarea scopului apostolic general al Bisericii, în mod liber, în formă comunitară și organică și în directă colaborare cu ierarhia Bisericii.

Papa Pius al XI-lea afirma: "Acțiunea Catolică nu este altceva decât ajutorul adus de laici la opera apostolică a ierarhiei; ea a existat de la originile Bisericii, luând în prezent o formă nouă, mai bine adaptată timpurilor prezente".

Sfântul Ioan Paul al II-lea o caracteriza astfel: "Acțiunea Catolică este o școală de formare permanentă, pentru că ea îmbrățișează toate vârstele și condițiile lor de viață; este o școală a educației de integrare umană, culturală și pastorală prin scopul său însuși, care este scopul apostolic general al Bisericii".

În mesajul adresat de către papa emerit Benedict al XVI-lea cu ocazia Adunării Generale a Forumului Internațional al Acțiunii Catolice a precizat: "Sunteți chemați astăzi să reînnoiți angajamentul de a merge pe calea sfințeniei, păstrând o viață de rugăciune intensă, favorizând și respectând itinerariile personale de credință și valorizând bogățiile fiecăruia însoțiți de preoții asistenți și de responsabili capabili de a educa la coresponsabilitate eclezială și socială".

La omilia pentru sfânta Liturghie cu ocazia aniversării a 80 de ani ai Acțiunii Catolice din Argentina, papa Francisc spunea: "Acțiunea Catolică nu este o multinațională care trebuie să facă un bilanț în fiecare an, pentru a vedea cum crește, cum merge. Nu! Este un grup de bărbați și femei, de tineri, de copii, care trăiesc o propunere care nu este a lor, dar de care sunt îndrăgostiți și o trăiesc cu fervoare, cu bucurie, cu blândețe". Acest lucru ni-l dorim și noi: să trăim cu fervoare, cu bucurie, cu blândețe misiunea încredințată.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru acest dar oferit: Acțiunea Catolică. Încredințăm această mare familie sfintei Fecioare Maria, Regina Acțiunii Catolice, și o rugăm să mijlocească pentru noi, ca să fim mereu în slujba aproapelui.

Adriana Ianuș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6 decembrie: Adeziunea în Acțiunea Catolică, "ediția 2015"


 

lecturi: 11.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat