Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Buruienești: Profesiune perpetuă în Ordinul Franciscan Terțiar

Marți, 8 decembrie 2015, comunitatea parohială "Sfântul Iosif Muncitorul" din Buruienești a fost înălțată spiritual de o dublă celebrare: solemnitatea Neprihănitei Zămisliri și profesiunea solemnă a patru surori din cadrul Ordinul Franciscan Secular (Terțiar).

Odată cu venirea oaspeților din diferite fraternități terțiare și introducerea spirituală, prin ora de adorație, înainte de sfânta Liturghie, s-a început această zi plină de har, avându-l pe Cristos ca centru al vieții creștine, prin sfânta Ostie, alături de sfânta Fecioară Maria Neprihănită.

Sfânta Liturghie prezidată de părintele Anton Acatrinei, OFMConv., asistent provincial al fraților terțiari, împreună cu părintele paroh Iosif Bisoc, OFMConv. și întreaga comunitate, a marcat totodată pregătirea spirituală pentru începerea Anului Sfânt Jubiliar dedicat Milostivirii Tatălui. S-au alăturat rugăciunii părintele Adrian Herciu, OFMConv., părintele Albert Goșman, OFMCap. și părintele Iulian-Claudiu Petrea, asistentul spiritual local al fraternității terțiare din Buruienești.

Celebrarea liturgică a avut câteva momente particulare, pline de semnificație: chemarea pe nume a candidatelor de către ministra regională - sr. Ana Jitaru -, răspunsul surorilor la întrebările adresate de asistentul spiritual cu privire la angajarea definitivă în urmarea sfântului Francisc de Assisi și reînnoirea profesiunii sfaturilor evanghelice de către toți membrii Ordinului Franciscan Secular (Terțiar). Prin cântecele liturgice, animate de corul mare al parohiei, întreaga comunitate și-a înălțat sufletul spre Dumnezeul Cel Milostiv.

După sfânta Liturghie, fraternitatea franciscană terțiară și-a continuat momentul de comuniune cu un scurt spectacol artistic - moment ce a relatat un fragment din viața sfântului Francisc de Assisi -, de o agapă frățească, bucurându-se, de asemenea și de cântecele frumoase, protagoniștii fiind frații fraternității.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru darul vocației lor și invocăm pentru ele, prin mijlocirea sfintei Fecioare Maria Neprihănite, a sfântului Francisc de Assisi și a tuturor sfinților, darul statorniciei în urmarea umilă a lui Cristos blând și milostiv.

Pr. Iulian Claudiu Petrea


 

lecturi: 31.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat