Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Adeziunea în Acțiunea Catolică în Parohia "Adormirea Maicii Domnului" și prezentarea colecției de cântece bisericești "Magnificat"

Duminică, 6 decembrie 2015, Preasfințitul Petru Gherghel, având alături alți 15 preoți, a prezidat sfânta Liturghie dedicată tinerilor, la ora 16.00, în catedrala romano-catolică "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași. În cadrul acestei ceremonii sacre, 71 de tineri au depus adeziunea în Acțiunea Catolică, sectorul tineri, în Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Iași. La finalul Liturghiei, a fost prezentată și noua colecție de cântece bisericești, intitulată "Magnificat".

"Lucruri mari a făcut Domnul pentru noi și suntem plini de bucurie" (Ps 125). Într-adevăr, lucruri mari a făcut Domnul pentru noi, chemându-ne la fericire prin slujire. Cu inimile pline de entuziasm, am răspuns emoționați glasului care ne striga "în pustiu", primind astfel misiunea de a pregăti calea Mântuitorului, asemenea sfântului Ioan Botezătorul. Bucuria noastră a fost cu atât mai mare cu cât, concomitent cu depunerea adeziunii, a avut loc și prezentarea colecției de cântece bisericești "Magnificat", o lucrare coordonată de Comisia Diecezană pentru Muzica Sacră.

La începutul sfintei Liturghii, Preasfințitul Petru Gherghel ne-a încurajat să "mergem contra curentului" și să ieșim din anonimat, implicându-ne activ în conformitate cu angajamentul pe aveam să-l luăm.

Cuvântul de învățătură i-a revenit părintelui Cristian Bîrnat, asistentul nostru spiritual. Mergând pe firul învățăturilor oferite de cuvântul Domnului, invitația părintelui adresată tuturor celor prezenți la sfânta Liturghie a fost aceea de a deveni creștini talentați în mărturisirea concretă a credinței, până în punctul în care Isus Cristos să devină centrul existenței fiecăruia. Părintele a subliniat importanța unui "post al ochilor interiori" prin renunțarea la lucrurile care ne îndepărtează de Dumnezeu, pentru a putea astfel să-l întâlnim într-un mod viu și autentic.

Darurile din cadrul ofertoriului au fost purtate către altar de șase boboci "ACT-ionari", fiecare dintre acestea fiind simbolice atât pentru sfânta Euharistie, cât și pentru misiunea la care au fost chemați.

Învăluiți de fericirea venirii lui Isus în inimile noastre și animați de dorința de apostolat, am înălțat rugăciunea membrului Acțiunii Catolice, angajându-ne în slujba Bisericii, moment urmat de binecuvântarea și primirea însemnelor specifice membrilor și simpatizanților - cravata și insigna.

Motoul care ne însoțește în acest an asociativ este: "Fiți milostivi precum Tatăl vostru este milostiv" (Mc 6,36). Astfel, încrezători în milostivirea Tatălui, îi încredințăm dorința noastră de a răspândi parfumul iubirii sale, "pentru binele lumii".

Ana Moraru & Cristina Crețu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6 decembrie: Iași: Adeziunea în Acțiunea Catolică în Parohia "Adormirea Maicii Domnului" și prezentarea colecției de cântece bisericești "Magnificat"


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat