Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Siret: Sărbătoarea familiilor

În ultimii cinci ani de zile, sărbătoarea Sfintei Familii a devenit din ce în ce mai frumoasă în Parohia Siret. Cu câteva săptămâni înainte, părintele Irinel pregătește cu grijă această sărbătoare, dând o atenție deosebită familiilor care în decursul anului și-au sărbătorit aniversarul Căsătoriei.

La 27 decembrie 2015, doisprezece familii din comunitatea noastră au intrat în procesiune în biserică, acompaniați de cântecele corului și sub privirile pline de admirație ale credincioșilor, care au făcut ca în această zi în biserica noastră să se respire din nou aerul solemn al sărbătorilor. În acele momente am fost copleșiți pur și simplu de emoții, iar dacă ochii reușeau să-și stăpânească lacrimile, inimile noastre plângeau... Cred că fiecare dintre noi, pentru câteva clipe, ne-am adus aminte de intrarea solemnă pe care am făcut-o în biserică acum mulți ani în urmă, îndreptându-ne spre altar. Atunci eram doar "noi doi"; astăzi, am făcut același drum sub privirile pline de bucurie a copiilor pe care ni i-a dăruit Dumnezeu...

La predică, părintele s-a axat, pe lângă unele lucruri care trebuie evitate în viața de familie, în mod special asupra iubirii. "Familia nu poate trăi și nu poate rezista fără iubire... Însă adevărata iubire este numai Dumnezeu. Acolo unde nu este Dumnezeu nu este iubire. Iubirea fără Dumnezeu o puteți numi cum doriți: plăcere, interes, divertisment... dar nu iubire. Numai Dumnezeu este iubire. Iar acolo unde este Dumnezeu-iubire, acolo izvorăște viața. Iubirea adevărată face din doi, trei, cinci, șapte... Iată semnul vizibil, palpabil care vorbește tuturor despre prezența adevăratei iubiri, Dumnezeu..."

Părintele Irinel a încurajat și familiile cu probleme, îndemnându-le la rugăciune, "pentru că Dumnezeu este Tatăl tuturor, iar un tată nu-și va alunga niciodată fiul care îi cere iertare și ajutor".

La sfârșitul sfintei Liturghii părintele ne-a oferit câte un rozariu și câte o icoană frumoasă din partea comunității. Sărbătoarea a continuat la oratoriul parohiei. Îl rugăm pe Dumnezeu să ne dea familii bune și preoți sfinți care să iubească sufletele și care să ne stea aproape, să ne învețe și să ne susțină în îndeplinirea obligațiilor noastre de soț și soție, de tată și mamă, și de bunic și bunică.

Familiile sărbătorite

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 27 decembrie: Siret: Sărbătoarea familiilor


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat