Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași "Sfânta Tereza": Pruncușorul Isus în vizită la bolnavii de la spitalul Pădureni-Grajduri

Sâmbătă, 26 decembrie 2015, credincioșii din comunitatea "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași, animați de membrii Asociației "Sfântul Vincențiu de Paul" și motivați de preoții care ne păstoresc, au fost în vizită la bolnavii de la spitalul Pădureni-Grajduri. Bucuria acestei frumoase sărbători, Nașterea Domnului nostru Isus Cristos, a ajuns la aceste persoane care au mare nevoie de ea.

Pregătirea acestei vizite a început în ziua de 13 decembrie când preoții comunității au anunțat că fiecare credincios are posibilitatea de a participa cu o mică donație pentru a ajuta la pregătirea pachetelor pentru bolnavii care ne așteaptă an de an. În următoarea duminică, 20 decembrie 2015, credincioșii din comunitate, prin dărnicia de care au dat dovadă, au făcut posibilă pregătirea a 385 de pachete. Membrii vincențieni s-au mobilizat, au făcut cumpărăturile și împreună cu tinerii și copii care au dorit să participa la această acțiune, au pregătit aceste pachete.

Sâmbătă, 26 decembrie, la ora 9, un grup frumos de credincioși, animați de vincențieni, împreună cu părintele Marius Cojan și părintele Alois Bișoc, a pornit spre Grajduri. Personalul spitalului s-a arătat binevoitor și ne-a asigurat toate condițiile pentru celebrarea sfintei Liturghii, împreună cu bolnavii care au dorit să participe.

Pruncușorul Isus a dorit ca anul acesta să ofere un cadou și voluntarilor care au venit, acesta a constat în participarea numeroasă a bolnavilor la celebrarea sfintei Liturghii. Bucuria noastră a fost mare când am văzut că și bolnavii ortodocși au dorit să ne fie aproape în această frumoasă celebrare.

Pregătirea bolnavilor pentru a-l primi pe Pruncușor în inimile lor a fost făcută cu multă grijă și dragoste. Celebrarea sfintei Liturghii a fost deosebită prin participarea din tot sufletul a persoanelor prezente și animată de domnul Andrei Mîrț prin cântările alese pentru această frumoasă sărbătoare.

Cuvântul de la predică a părintelui Marius Cojan ne-a adus aminte că fiecare dintre noi am venit aici cu durerile, faptele și gândurile noastre. Îndemnul de a oferi această durere și suferință lui Dumnezeu pentru a primi iubirea lui a adus liniște pe chipurile bolnavilor și a voluntarilor. Invocarea Tatălui nostru ceresc, prin rugăciunea "Tatăl nostru", s-a făcut într-o comuniune deosebită, toate persoane s-au ținut de mână și au transmis dorințele lor de iubire și iertare.

La Împărtășanie, bolnavii care nu au primit sfintele sacramente au fost binecuvântați de părintele, bucuria lor a fost mare pentru că li s-a oferit ocazia de a primi această binecuvântare. Liniștea de pe chipul lor ne-a transmis că Pruncușorul Isus a ajuns și la inima lor.

La finalul slujbei, voluntarii au pornit, cu încredere, spre pavilioane, unde le-au împărțit celor prezenți câte un pachet și un cuvânt bun, iar, în jurul orei 11, am pornit spre casă, cu promisiunea că ne vom întoarce pentru o nouă sărbătoare.

Îi mulțumim părintelui Marius Cojan și membrilor vincențieni pentru călăuzirea în această zi specială și, mai ales, tuturor credincioșilor cu suflet mare care au contribuit, după posibilitățile lor, la bucuria celor de la Grajduri. Le mulțumim și tuturor celor care ne-au primit cu atâta bunăvoință în mijlocul lor și sperăm că Nașterea Domnului nostru Isus Cristos a adus, pentru fiecare dintre ei, fără deosebire, bucurie și speranță.

Săracul, bolnavul, persoana aflată în închisoare, singură, este reprezentantul lui Cristos pe acest pământ. Dragostea pe care creștinii o au pentru aceste persoane, o au pentru Cristos.

Să urmăm îndemnul sfântului părinte Francisc: "Precum Tatăl nostru ceresc, să devenim și noi milostivi, pentru că prin iertare învingem răul cu binele, transformăm ura în iubire și astfel facem mai curată lumea" (Angelus, 26 decembrie 2015).

Ana Doboș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26 decembrie: Iași "Sfânta Tereza": Pruncușorul Isus în vizită la bolnavii de la spitalul Pădureni-Grajduri


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat